Doğu Karadeniz Bölgesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yapımı tamamlanan seyir terasları yerli ve yabancı turistlerce sıklıkla ziyaret ediliyor.
Bölge çam ağaçlarının yanı sıra bitki örtüsü, temiz havası, gölleri ve şelaleleri ile misafirlerine farklı bir ortam sunuyor.
Yılın her mevsimi yerli ile yabancı turistlerin ilgisini çeken Doğu Karadeniz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yapımı tamamlanan seyir terasları ile kış aylarında durma noktasına gelen turizme yeni bir hareketlilik sağlıyor.
Kışa özgü muhteşem manzarası ve doğal güzelliğini birleştiren bölge seyir terasları ile fotoğraf sanatçılarına da farklı bir bakış açısından bölgeyi görme fırsatı sunuyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta, Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde hizmet sunduklarını söyledi.
Bölgede 2017 yılı içerisinde 18 milyon lira değerinde yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Usta, bunun büyük kısmının tabiat parkları ve milli parkların alt yapı çalışmaları ile ilgili olduğunu belirtti.
"EN GÜZEL FOTOĞRAFIN ALINABİLECEĞİ YERLERİ TESPİT EDİYORUZ"
Tabiat turizminin canlandırılması için her milli park ve tabiat parkında manzara ve seyir terası yapılması için incelemelerde bulunduklarına değinen Usta, şunları dile getirdi:
"En güzel fotoğrafın alınabileceği yerleri tespit ediyoruz. Tespit ettiğimiz yerlere de hazırlamış olduğumuz projelerle kimi yerlerde cam seyir, kimi yerlerde normal seyir terası yapıyoruz. Cam seyir terası Artvin Hatila Vadisi'inde yapıldı. Yanında kır kahvesi yaparak faaliyete aldık. İkinci cam seyir terasımızı Gümüşhane Tomara Şelalesi Tabiat Parkı'nda yaptık. Yoğun bir ziyaretçi artışı var."
Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl seyir terası projesinin de tamamlanarak hizmete açıldığını vurgulayan Usta, "Uzungöl'ü değişik bir açıdan gören 500 bin liraya mal ettiğimiz çalışma. Ayrıca Maçka Sümela Manastırı'nı karşıdan gören iki tane seyir terası daha yapıyoruz. İki tane de bu sene için planladık." ifadelerini kullandı.
Turizm için alt yapı çalışmalarının hızla devam ettiğini aktaran Usta, "Seyir teraslarını seçerken profesyonel kişilerden destek alıyoruz. Özellikle yöresel ve ulusal fotoğraf sanatçılarından destek alıyoruz. 'Nereden daha iyi fotoğraf çıkabilir ve yapılabilir?' En önemli kısım planlama ve projelendirme. Seyir terasları fotoğraf sanatçıların için de ziyaretçiler için de çok büyük değişiklik oluyor." diye konuştu.
Usta, Trabzon'da tabiat parklarına 160 bin araç girişinin olduğunu ve yaklaşık bir milyon ziyaretçinin tabiat parklarını gördüğünü kaydederek, şöyle devam etti:
"Bölgeye gelen ziyaretçilerimizin büyük bölümü tabiat parklarında zaman geçiriyor. Bölgemizde çok özellikli alanlarımız var. Bölgedeki milli parklar ve tabiat parkları en çok gezilip görülecek yerlerin başında gösteriliyor. Turizm alanındaki alt yapı yatırımlarımız bu senede hızla devam edecek."
Usta, Rize Isırlık Tabiat Parkı için de denizi gören dört adet seyir terasının yatırım programına alındığını sözlerine ekledi.
İstanbul'dan gelerek Doğu Karadeniz'i gezen üniversite öğrencisi Hüseyin Macit, bölgenin insanı dinlendirdiğini, özellikle kış aylarında farklı bir güzelliği olduğunu söyledi.
Macit, İstanbul gibi büyük şehirlerde strese giren insanların huzuru bulacağı adresin Karadeniz yaylaları olduğunu belirtti.