Akçaabat Belediyesi, üretken belediyecilik anlayışıyla tarımsal kalkınmayı destekleyen işlere imza attı.
Akçaabat Belediyesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde tarımsal kalkınmayı sağlamak amacıyla uyguladığı tarımsal politikalarda sertifikalı üretimi desteklemeyi, üretici ve tüketici arasındaki koordinasyonu sağlamayı ve geleneksel tarım anlayışını modern teknoloji imkanlarıyla buluşturmayı amaçlıyor.
TARIMSAL ÜRETİM OLMADAN KALKINMA OLMAZ
Akçaabat’tın tarımsal potansiyelini öne çıkaracak çalışmalara öncülük ederek şehirde tarımın gelişmesine katkıda bulunan Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, üreticiyi ve üretimi destekleyerek Akçaabat’ın tarımsal potansiyelini sonuna kadar değerlendirmekte kararlı olduğunu dile getiriyor.
"Tarıma yaptığımız her yatırımı Akçaabat’ımızın, hemşerilerimizin ve evlatlarımızın geleceğine yapılan bir yatırım olarak görüyoruz" diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, tarımsal kalkınmayı destekleyen yatırımlarını şöyle anlatıyor; “Topraklarımızın kıymetini biliyor ve zenginliğimizi doğru tarım politikaları ve çevre dostu uygulamalarla koruyoruz. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği halinde hem tarımı hem de çiftçimizi destekleyecek politikalar geliştiriyor ve bu politikaları uyguluyoruz. Son teknolojik imkanlarla belediyemiz bünyesinde kuruduğumuz seralarımızda aromatik ve alternatif tıpta kullanılabilecek bitki fideleri yetiştiriyoruz. Bu fideleri yine ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın aracılığıyla çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Seralarımızda bugüne kadar yetiştirdiğimiz Aronya Meyve fideleri ile Akçaabat’ımızda halihazırda 180 dönüm dikili Aronya bahçemiz var. Hedefimiz 1000 dönüm dikili Aronya bahçesine ulaşarak şehrimizi Aronyanın merkezi haline getirmektir. Çiftçilerimizi desteklemek ve şehrimizde yetişen ürünlerin marka haline gelmesini sağlamak amacıyla AKÇAHASAT Tesisimizi kurduk.
Çiftçilerimiz yetiştirdikleri ürünleri bu tesiste işleyebilecek, paketleyebilecek ve depolayabilecek. Aynı zamanda çiftçilerimiz dilerlerse piyasa koşullarına uygun olarak ürünlerini Akçahasat Tesisimize satabilecek. Çiftçilerimiz dilerlerse kendi ürünlerini AKÇAHASAT Markamıza dahil edebilecekler. Tükettiğini üreten bir belediye olarak Bitki Üretim Seralarımızda 322.447 süs, peyzaj ve meyve bitkisi üreterek bu bitkileri şehrimizin peyzajında kullanıyoruz. Bu sayede belediye olarak 5 Milyon Türk Lirası tasarruf ettik. Ayrıca çiftçilerimiz için ürünlerini satabilecekleri alanlar oluşturduk. Söğütlü-Yıldızlı Mahallesi Pazar Yerini ve Akçaabat Kadınlar (Salı Pazarı) Pazar Yerini yenileyerek pazarcı esnaflarımızın daha modern ve ihtiyaçlara cevap verebilen bir pazarda satış yapmalarını sağladık. Bugüne dek uyguladığımız tarım politikaları ve bundan sonra uygulayacağımız tarım politikaları ile yerli ve milli olanın peşinden koşuyor; hem ülkemizin hem de şehrimizin kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. Aydınlık bir gelecek üretken bir nesil ile daha güçlü bir Türkiye için el ele, omuz omuza, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Akçaabat’ımız için durmak yok; yorulmak yok; yılmak yok. Akçaabat’ımız için hep daha ileriye hep en iyisine.”