Bakan Alparslan Bayraktar Trabzon'a geliyor! İşte programı

Bakan Alparslan Bayraktar bir dizi program için Trabzon'a geliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Trabzon'a geliyor.

Bakan Bayraktar, 13 Temmuz Cumartesi günü Trabzon'a gelecek ve çok sayıda ziyaretlerde bulunacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın Trabzon programı şu şekilde;

  • 08.40 Trabzon Havalimanı
  • 10.20-11.20 Trabzon Valiliği ziyareti,
  • 11.30-12.30 Belediye Başkanlığı ziyareti
  • 12.40-13.40 AK Parti İl Başkanlığı ziyareti
  • 14.00-15.30 Enerji Koordinasyon Toplantısı (Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası)
  • 17.00-18.00 Gençlik Buluşması (Atatürk Köşkü)

Alparslan Bayraktar kimdir?

Alparslan Bayraktar (d. 1975, Kırıkhan), Türk mühendis ve siyasetçidir. 4 Haziran 2023'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanmıştır.

Aslen Trabzon, Çaykaralı olan Bayraktar, 1975 yılında Hatay, Kırıkhan'da doğdu. Evli ve iki çocuk babasıdır.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde makine mühendisliği lisans eğitimini tamamlayan Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ekonomi hukuku ve Fletcher School of Law and Diplomacy'de uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı. Doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi yer sistem bilimleri bölümünde enerji ekonomisi ve politikası üzerine tamamladı.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında özel sektörde çalışan Bayraktar, 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda kurul üyesi olarak görev yaptı. 2016-2018 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda müsteşar yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Temmuz 2018'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bakan yardımcısı olarak atandı. Halen Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığı görevini yürütmektedir.

3 Haziran 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Bakanlar Kurulu listesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri