Bakan Tekin açıkladı! “Trabzon için 12 projemiz var”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Trabzon için devlet yatırım fonunda yürüttüğümüz 88 derslik ve 3 amaçlı spor salonu projesi var aynı şekilde il yapı programında yürüyen 12 ayrı proje var.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli ziyaretlere ve toplantılara katılmak amacıyla bugün Trabzon’a geldi. Trabzon Valiliği’nde düzenlenen Trabzon İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katılan Bakan Tekin, açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, şu ifadelere yer verdi: “Türkiye eğitim öğretim süreçlerinde dünyada örnek gösterilebilecek nitelikte adımlar atıyor. 20 yılda eğitim öğretim süreçlerinde 2 katı iş yapıldı. Derslik başına ve öğretmen başına düşen öğrenci sayışımızda uluslararası ortalamayı yakalayıp hatta üzerine çıktık.

Bu anlamda derslik başına düşen öğrenci sayısında 20’li rakamlara yani 40’lı rakamlardan 20’li rakamlara düştük. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında 10’lu rakamlara düşüldü. Örnek olarak gösterilebilecek bir tablo var.

Trabzon’da baktığımızda da aynı örneği görüyoruz. Trabzon’da genel ortalama derslik başına düşen öğrenci sayıya 30’a yakındı şuanda 17. Bu şu anlama geliyor mevcut öğrenci kadar derslik yapıldığını ve yeterli sayıda öğretmen ataması yapıldı.

Şuanda Trabzon için devlet yatırım fonunda yürüttüğümüz 88 derslik ve 3 amaçlı spor salonu projesi var aynı şekilde il yapı programında yürüyen 12 ayrı proje var. Hepsini düşündüğümüzde 250 derslik daha ilave olmuş olacak” dedi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri