Bakan Uraloğlu Haber61'e açıkladı! Trabzon Havalimanı'ndaki çalışmalarda son durum...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Haber61'e ziyarette bulundu.

Bakan Uraloğlu ziyaretin ardından Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'un gündeme dair sorularına yanıt verdi.

Bakan Uraloğlu; Trabzon'da turizm, havalimanı, Güney Çevre Yolu kapsamındaki çalışmalarla ile ilgili olarak bilgiler aktarırken, Instagram'ın neden erişime kapandığı ve son durumuyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu'nun Haber61'e verdiği özel röportaj şu şekilde;

"Geçen seneye göre ilgi yüzde 7 daha fazla"

Ev sahipliğinizden dolayı teşekkür ederim. Haber61 şehrimizin köklü basın kuruluşlarından bir tanesi. Şehrimizle ilgili ve insanımızla ilgili haberleriniz kıymetli.

Trabzon'a 147.5 milyar liralık ulaştırma ve haberleşme alanında katkı sağladık. Trabzon zor bir coğrafya. Allah burayı böyle yaratmış. Güzellikleriyle yaratmış ama bir taraftan da zorluklarla yaratmış. Bu zorluklarla mücadele ederek hizmet etmemiz gerek. Şu ana kadar bunu yapabildik. Şehir dinamik. Gelişen ve değişen ihtiyaçlar var. Bunları karşılama noktasında gerekli koordinasyonları yapıyoruz. Trabzon'u nasıl daha yaşanabilir diye çaba veriyoruz. Nasıl daha fazla turist çekebiliriz diye de düşünüyoruz. Geçen seneye göre ilgi yüzde 7 daha fazla. Esnafı, vatandaşı, yöneticisiyle ve hükümetiyle bu sürece sahip çıkmamız gerek. Çünkü 1 milyar Dolar'ın üzerindeki bir katkıyı konuşuyoruz.

"Ay sonu itibarıyla hem dış hatları hem de CIP'i açmış olacağız"

Trabzon Havalimanı'ndaki çalışmalarla ilgili olarak, CIP binası bitti. THY iç donanımını yapıyor. Ay sonuna gelmeden devreye almış oluruz. Yine Dış Hatlar terminalini yaptık. Giriş çıkışındaki problemden dolayı bir çalışma başlattık. Karayollarına orayı çözdürüyoruz. Yine iç hatlar giden yolcuya bir körük koyduk. İkinci körüğü de planladık. Bu ay sonu itibarıyla hem dış hatları hem de CIP'i açmış olacağız. Diğer havalimanı ile ilgili olarak da çalışmalarımız devam edecek.

"Gençliğimde konuşulan Güney Çevre Yolu'nu başlatmak bize nasip oldu"

Akçaabat-Düzköy-Haçka bölünmüş yolu yapılıyor. Buna devam edeceğiz. Birçok kritik noktayı da yaptık burada. Sonuçta biz mühendisiz. Her şeyi ölçme ve tartmak verilerimizi oluşturuyor. Karadeniz sahiline bakınca, Trabzon'u dikkate alınca, sahilde günlük yoğunluk 70 binin üzerine çıktı. Pik zamanlarda 80-100 binlere kadar çıkıyor. Dolayısıyla burada mutlaka sirkülasyonu ve ulaşımı sağlamak için alternatif lazım. Sahil yetmiyor. Gençliğimde konuşulan Güney Çevre Yolu'nu başlatmak bize nasip oldu. 50 km'ye yakın bir proje. Birinci etabı Akçakale'de başlayıp, Sera Gölü-Yıldızlı kavşağına, Akyazı tünellerine inecek. İkinci etabı da oradan başlayarak Yomra'nın çıkışı, Arsin'in girişine kadar olacak. Hayata geçirdiğimizde hem transit trafiğin önemli bir bölümünü oraya alacağız hem de şehrin güneyinde kalmış ilçeler arasındaki trafiği de yönlendirmiş olacağız. Dolayısıyla Haçkalı Baba güzergahını da rahat sağlamış olacağız. Bölünmüş yolu da bitirdiğimiz zaman çok problemimiz kalmayacak.

"Bize aynı hassasiyet gösterilmiyor"

Sosyal mecralar hepimizin yoğun olarak kullandığı platformalar. Elbette kıymetli ama yönetilmesi konusunda belli kanuni düzenlemeler yaptık. Her toplumun değerleri var. Biz de buna yönelik düzenlemeler yaptık. Sosyal medya platformları Batılı ülkelerin taleplerini karşılamakta çok hassas ancak bize aynı hassasiyet gösterilmiyor. Biz de gerekli kanunlarımız noktasında sosyal mecra platformlarıyla iletişim halindeyiz. Uyulması gereken kuralları biliyorlar, uyulmadığında uyarıyoruz. Son süreçte de İnstagram'ın kapatılması noktasında katalog suçlar dediğimiz; kumar, bahis, cinsel içerikli şeyler, Atatürk'e hakaret, aile yapısının korunması gibi bizim bildirimleri dikkate almadılar. Son defa uyardık ve biz de bu hesabı kapattık. Elbette takipçisiyiz. Kimseyi mağdur etme düşüncemiz yok. Hassasiyetlerimiz aktarıldı. Onlarda çalışma yapıp dönüş yapacaklar. Hallettik dedikleri an İnstagram'ı açacağız. Burası bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin kurallarına da herkes uymak zorunda. Öyle sanıyorum ki bunu yerine getirecekler. Bizim de bunu uzatma niyetimiz yok. Bir saat içinde bile açabiliriz. Dönüş bekliyoruz.

"Herkes birinci derecede kendi işine odaklansın"

Ortahisar Belediyesi'nde kısmi engelli bir personele mobbing uygulandığı iddialarıyla ilgili olarak, bir kere belediyelere niye talip olunur? Yetki alanında il, ilçe ve belediyelere daha iyi hizmet etme saikiyle talip olunur. Kimsenin ekmeğiyle uğraşmayacağız diye taahhütler vardı. Bir yönetici çalışacağı yöneticiyle kendi seçer. Bu çok doğal ancak sen aşağıda gidip temizlik işiyle uğraşan birisiyle uğraşıp "Bu engelli değil, kısmi engellidir" diyerek uğraşıyorsun. Şehrimize yakışmıyor diye düşünüyorum. Bu yanlıştan kısa zamanda dönülmesi bekliyorum. Enerjimizi buraya harcarsak doğru işler yapmamış oluruz. Herkes birinci derecede kendi işine odaklansın. Eğer bir hukuki süreç doğuracaksa biz de bunun takipçisi olacağız. Hiç kimse keyfi bir uygulama içerisinde olmamalıdır.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri