Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Bu kapsamda, yapımı devam eden Trabzon Şehir Hastanesi şantiyesinde 900 yataklı hastaneye ilişkin brifing aldı. Ayrıca, Trabzon’da çalışmaların 1. etabında olduğu Güney Çevreyolu Akçaabat şantiyesine gelerek incelemelerde bulundu.
Bakan Uraloğlu'na, Vali Aziz Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Sağlık Müdürü Hakan Usta, Büyükşehir Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü ve Karayolları Bölge Müdürü Rıza Uçan, Mehmet Aşık eşlik etti.
Projesi 3 etaptan oluşan Trabzon Güney Çevre yolu Akçaabat ilçesi Mersin mahallesinden başlayarak Ortahisar ve Yomra ilçelerinde şehrin güneyinden devam ederek Arsin İlçesinden tekrar Karadeniz Sahil yoluna bağlanması planlanıyor.
Bakan Uraloğlu burada yaptığı açıklamada “Çok şükür çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başladığımız hiçbir işi yarım bırakmadık. Allah’ın izniyle Güney çevre yoluna başladık ve tamamlayacağız. “ ifadelerini kullandı.
Akçaabat’tan Arsin’e devam eden yol ile transit trafiğin şehir içi trafiğinden ayrılacağını belirten Uraloğlu, “Hem kent içi hem de kent geçişinde ulusal ve uluslararası trafik rahatlayacak.” diye konuştu.
Trabzon’da yapım çalışmaları devam eden en önemli karayolu projelerinden biri olan Güney Çevre Yolu’nda gelinen son noktaya dair açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, “31 metre genişliğinde, 6 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa ettiğimiz Güney Çevre Yolumuzun toplam uzunluğu 43,8 kilometre. Akçaabat ilçesi Mersin Mahallesinden başlayarak, Ortahisar ve Yomra ilçelerinde şehrin güneyinden devam ederek Arsin İlçesinden tekrar Karadeniz Sahil yoluna bağlanacak yolumuz sayesinde transit trafik; şehir içi trafiğinden ayrılmış olacak. Böylece hem kent içi hem de kent geçişinde ulusal ve uluslararası trafik rahatlayacak. Şu anda yapımı devam eden 16,5 kilometre uzunluğundaki 1. kesim Akçakale’den ayrılıp, mevcut sahil yolunun güneyinden geçerek Sera Gölü Kavşağı’nda son buluyor. Sera Gölü Kavşağı’ndan Karadeniz Sahil Yolu’nun Yıldızlı Yonca Kavşağı’na ve Kanuni Bulvarı’na bağlanacak şekilde inşa ediliyor. Bu kesimde toplam uzunluğu 14,4 kilometre olan 7 adet çift tüp tünel ve 968 metre uzunluğunda 7 adet viyadük bulunuyor. Proje kapsamında şu anda Mersin Kavşağı'ndaki kazı-dolgu çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
“Sahil kesimindeki yoğunluğun rahatlatılmasıyla kentte her yöne maksimum trafik erişilebilirliği sağlayacağız”
Çalışmalar hakkında brifing alan Uraloğlu, “1 Mayıs'ta milleti kandırmak için temel atmadık, başlamak için temel atmıştık. Çok şükür devam ediyoruz. Başladığımız hiçbir işi yarım bırakmadık Allah’ın izniyle bunu da tamamlayacağız" diye konuştu. Uraloğlu, 10 aynada birden çalışıyor olmanın önemli bir gayret olduğunun da altını çizdi. İnşa edilen tüneller hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, “711 metre uzunluğundaki T1 Tünelimizde, Bin 238 metre uzunluğundaki T2 Tünelinde, 3 bin 572 metre uzunluğundaki T3 Tünelinde ve bin 523 metre uzunluğundaki T4 Tünelinde kazı destekleme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar devam ederken bir yandan da kamulaştırma işlemlerimiz de sürüyor. Projeyle Karadeniz Sahil Yolu’nun Akçaabat-Arsin arasında kalan kesiminde şehir içi ve özellikle Sarp Sınır Kapısı’na giden ağır transit trafik birbirinden ayrılacak. Ulusal ve uluslararası trafiğin çevre yolu üzerinden hızlı ve kesintisiz ulaşımını tesis ederek, sahil kesimindeki yoğunluğun rahatlatılmasıyla kentte her yöne maksimum trafik erişilebilirliği sağlayacağız. Araçların egzoz emisyonunu da azaltarak şehir geçişindeki hava kirliliğinin önüne geçeceğiz. Ayrıca, Trabzon’un sanayi, ticaret ve turizm faaliyetlerini artıracak proje ile bölgenin kalkınmasına katkı sunacağız.” ifadelerini kullandı.