Başkan Çebi’den çöp tepkisi! “Gelişi güzel yol kenarına döküyor”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’den Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya çöp tepkisi geldi. Çebi, “Gelişi güzel Deliklitaş’ta yol kenarına döküyor” dedi.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ortahisar Belediyesi’nin çöpleri Deliklitaş’a dökmesine yönelik açıklama yaptı.

Başkan Çebi, şunları söyledi: “Çöpleri aktarma istasyonlarına aktarma görevi ilçe belediyelerinin ve Rize il özel idarenindir.

Çöpleri aktarma istasyonlarından katı atık depolama tesislerine aktarma görevi Büyükşehir Belediyesinin değil TRABİKAP’ın görevidir.

CHP’li Ortahisar Belediye Başkanı bunu bilmiyor. Bilmiyor olabilir sormuyor, öğrenmiyor. Ahmet Kaya, “Bu çöpleri buradan alıp Araklı’ya, tesise getirme görevi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesinin görev ve sorumluluklarını belirtiliyor. Burada büyükşehre çöpleri taşıma görevi veriliyor, aynı kanunda bize de ‘büyükşehir atık yönetim planına uygun olarak katı atıkları toplamak ve aktarma istasyonuna taşımak zorundasınız’ diyor. Benim görevim, ilçe belediyesi olarak çöpleri toplamak ve buraya taşımak, Buradan da bu çöpleri alıp Araklı’daki tesise getirme görevi büyükşehir belediyesinin görevi, benim değil” şeklinde konuştu.

TRABİKAP üyeleri Rize İl Özel İdaresi ile 9 belediyesi ve Trabzon ili Büyükşehir Belediyesi dahil 19 belediye ile birlikte 29 üyesi bulunmaktadır.

Heyelandan dolayı tırların giremediği tesise her belediye kendi çöp arabası ile çöpleri taşıyor.

Sadece Ortahisar belediyesi taşımıyor. Gelişi güzel Deliklitaş’ta yol kenarına döküyor.

Takdir kamuoyunun ve Ortahisar halkının.”

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri