Başkan Genç'ten küresel mesaj: "Dünya krizde, Türkiye insanlık için mücadele ediyor!"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ'nün düzenlediği 7. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi'nde, küresel düzenin zorluklarına dikkat çekti ve Trabzon'un gençlerine yönelik projelerin önemini vurguladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından düzenlenen 7. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi'nin gala yemeğine katıldı. KTÜ'nün önemli akademik etkinliklerinden olan programda, Başkan Genç'in yanı sıra KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve öğretim üyeleri yer aldı.

Programda küresel düzenin zorluklarına dikkat çeken Başkan Genç, "Son zamanlarda siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve hukuk alanlarında önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu süreçte, insanlığın hak ve hukukunu koruması gereken uluslararası kurumlar ne yazık ki görevlerini yerine getiremiyorlar.

Şu anda dünya belki de en kötü döneminden geçiyor. Özellikle savaşlar, enerji kaynakları ve Orta Doğu'nun durumu bizim bölgemizi de etkiliyor. Buna rağmen, Türkiye, ecdadından gelen değerlere bağlı kalarak insanlığa hizmet etmeye çalışıyor. Biz de belediye olarak bu çalışmaların bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

ÇALIŞMALAR İNSANLIK ADINA ÖNEMLİ BİR ADIM
Başkan Genç, Trabzon'daki gençlerin başarılarına da vurgu yaparak, "Bugün Teknofest'te Trabzon'dan birinci olan gençlerimizi tebrik ettik. Eğitime ve gençlerin gelişimine katkı sağlayacak projeler, hem şehrimizin hem de ülkemizin geleceğini şekillendirecek.

Bilim ve teknoloji alanında yapılan bu çalışmalar, sadece Trabzon için değil, insanlık adına da önemli bir adım. Uluslararası kongrelerde de ülkemiz adına hayırlı sonuçlar elde edileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri