AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Çebi'den KİPTAŞ tepkisi! "Talihsizlik..."

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi'den, Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak açıklama geldi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi'ni KİPTAŞ'ın yürüteceğini ifade ederek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etmişti. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi'den, Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili KİPTAŞ eleştirisi geldi.

"Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin KİPTAŞ'a devredilmesi bir talihsizliktir" diyen Çebi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Belediye veya belediyenin iştirak şirketine devredilecekti"

Ortahisar gibi güçlü ve donanımlı bir belediye, bu proje için Türkiye’de ilk defa sosyo-analiz çalışması yaptırdı. Bu projede, Orkent'in KTÜ'den değerli hocalarımızın büyük bir emeği vardır.

Maliyeti üzerinden en az %10 kar edilecek projeden Ortahisar Belediyesi'ne hiçbir gelir sağlanmayacak. Maliye Hazinesi'ne ait arsalar için kentsel dönüşüm yapacak olan belediye veya belediyenin iştirak şirketine devredilecekti.

"Bedelsiz olarak devredilebilir mi?"

Bu arsalar aynı şekilde Ortahisar Belediyesi'nin paydaşı olmayan bir şirkete bedelsiz olarak devredilebilir mi? O bölgede kirada oturan şahıslar için oluşturulan rezerv alanını CHP’li Ortahisar Belediyesi satışa çıkarmıştı. Alıcı bulamadıkları arsayı tekrar satışa çıkaracaklar mı? Önceden olduğu gibi kirada oturanlar da bu kentsel dönüşümün içinde mi?

"Alanın zaten %42,5'i Ortahisar'da"

Kentsel dönüşüme başlamak için Milli Emlak'a ait arsaların durumunu beklemeye aslında hiç gerek yok, proje zaten etap etap ilerleyecek. 1. etapta, Ortahisar Belediyesi mülkü + Ortahisar Belediyesi kullanımındaki tescil dışı alanlar toplamı 16.750 m². Toplam alan 55 dönüm. 1. etap 39 dönüm. Yani alanın zaten %42,5'i Ortahisar'da. Milli Emlak mülkleri toplamı (cami hariç) 2.055 m². Bütün bunların takibini hep birlikte yapmak en önemli görevimizdir.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri