Başkan Kaya'dan Çağlayan'daki kentsel dönüşüm projesi için flaş sözler! "Arkamızda dağ gibi Ekrem İmamoğlu var"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çağlayan Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çağlayan Kentsel Dönüşüm projesi bilgilendirme ofisi açılışında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun süreçle yakından ilgilendiğini ifade ederek, "Sağ olsun, arkamızda dağ gibi Ekrem İmamoğlu var. Allah razı olsun. İstanbul'da kendisine ne yapacağımızı ve projeyi anlattım. İBB bünyesindeki KİPTAŞ müdürünü hemen aradı. Talimat verdi, hızlıca ekip gidiyor ve startı veriyoruz dedi. Bizi gururla temsil eden Ekrem İmamoğlu'na hepimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Kaya'nın açıklamaları şu şekilde;

"Hiç kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz"

Çağlayan Kentsel Dönüşüm projemizin bilgilendirme ofisi açılışındayız. 84 yılında ortaokulu burada okudum. Buranın çocuğuyum. Başkan seçildiğimizde önümüzde Çağlayan Kentsel Dönüşüm projesi vardı. Sağ olsun bizden önceki arkadaşlar birtakım adımlar atmışlar. İmzalanan protokol de var. Hiçbir işi yarım bırakmayacağız. Burada yenilenmesi gereken yapı stoğu var. Üzüntü duyuyoruz ve bunu çözmek boynumuzun borcu. Hiç kimsenin mağdur olmasına da izin vermeyeceğiz. Belki de Türkiye'deki kentsel dönüşüm projeleri arasındaki en halkı kentsel dönüşümü yapacağız.

"Arkamızda dağ gibi Ekrem İmamoğlu var"

Türkiye'de çok ciddi bir ekonomik sıkıntı var. Her alanda sıkıntı var ama sağ olsun arkamızda dağ gibi Ekrem İmamoğlu var. Allah razı olsun. İstanbul'da kendisine ne yapacağımızı ve projeyi anlattım. İBB bünyesindeki KİPTAŞ müdürünü hemen aradı. Talimat verdi, hızlıca ekip gidiyor ve startı veriyoruz dedi. Bizi gururla temsil eden Ekrem İmamoğlu'na hepimiz adına teşekkür ediyorum.

"Uzlaşıyı arayacağız"

Çağlayan Kentsel Dönüşüm projesi uzun süredir konuşuluyor. Atılan adımlar var. Seçildiğimiz günden bu yana Çağlayan'dan bizi çok kişi ziyaret etti. Bir an önce projenin başlaması isteniyor. Biz de elimizi taşın altına koyuyor ve KİPTAŞ öncülüğünde adımları atıyoruz. Projeden önce sizlerin görüşlerini almak istiyoruz. Çağlayan'da yaşayan vatandaşın memnuniyeti önceliklerimizden bir tanesi. Uzlaşıyı arayacağız. Bunun dışında her adım şeffaf olacak. Yapılanlardan hak sahipleri haberdar olacak. Allah bize adaletsiz iş yapmayı nasip etmesin.

"Metrekareye metrekare..."

Daha önce yapılan protokoller ver sözler var. Geçmiş dönem belediye başkanımız ne demişse arkasındayız. Burada vatandaşların metrekaresine metrekare verilecek denmiş, altına imza atıyoruz. Gereğini yapacağız, hiç kimsenin mağdur olmasına gönlümüz razı gelmez. Adalet kavramının altını çiziyorum. Uzlaşarak ve konuşarak yol alacağız.

"Acı tecrübeler var"

Trabzon'da geçmiş dönemde yapılan kentsel dönüşümler var. Acı tecrübeler var. Çömlekçi örneği, 2009'da başladı ve bir türlü bitirilemedi. Millet mağdur edildi. Üzülen insanlar oldu. Oradan dersler alacağız. Çağlayan'ı hep birlikte güldüreceğiz.

"Bu dönemde ev ve arsa sahibi olmak kolay değil"

Protokolleri tamamladığımız zaman hemen süreci başlatacağız. İnşaat üretim sürecimizi 2 yıl olarak ön görüyoruz. Bütün zaman ve finansman planları yapıldı. Haklı olarak soru işaretleri vardır: Herkes hakkını aramak durumunda. Bu dönemde ev ve arsa sahibi olmak kolay değil. Artık ev ve arsa almak hayal oldu. Evin, arsanın değerini bilmek gerek. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Söylenecek her sözü de kıymetli buluyoruz. Birbirimizi dinleyeceğiz ve anlaşacağız. Hakkı teslim etmek önceliğimiz olacak. Allah inşallah mahcup etmeyecek ve Çağlayanımızı hep beraber Trabzon'un en yaşanabilir mahalleleri arasına sokacağız.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri