Trabzon'da Kadın İstihdam Üretim ve Satış Merkezleri açıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Kadın İstihdam Üretim ve Satış Merkezleri hizmete açıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Botanik Park'ta hayata geçirilen ve Trabzonlu kadınlar ile kooperatiflerin ürettikleri el emeği ürünleri satışa sunabileceği Kadın İstihdam Üretim ve Satış Merkezleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon Eski Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve çok sayıda isim katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç açılışta yaptığı konuşmada, "Şayet kadınımız evinde de ekonomik bir ürün üretiyorsa, onun da satış garantisini vereceğiz. Eylül ayı itibarıyla hayata geçireceğiz. Üretiyorum ama satabilir miyim endişesi olmayacak" dedi.

Başkan Ahmet Metin Genç'in açıklamaları şu şekilde;

"Annelerimizin ve kadınlarımızın, sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yexr alması, toplumumuzun gücünü artırıyor. Kadınlarımızın ekonomik bağımsızlıklarına katkı sağlayan bu tür projelerde yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevi yapmaktan geri durmuyoruz. Üreten kadınlarımızın her zaman yanında olacağız. Çünkü biliyoruz ki, ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz"

“Trabzon'umuzun kadınlarının el sanatları konusundaki yetenekleri duyarsız kalmayacağımız bir alan. Hem şehrimizin tanıtımı adına, hem de kadın istihdamı konusunda önemli. O dönem verdiğimiz sözü bugün hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şunu söylemiştim; kooperatiflerimize mutlak surette imkan sağlayacağız. Aynı zamanda kadınlarımız, evinde bireysel manada ekonomik değeri olan bir ürünü üretiyorsa onun da satış garantisini belediye olarak vereceğiz. Bunu da inşallah yine bu mekanda sağlayacağız. Eylül ayı itibariyle hayata geçiriyoruz. ‘Ben bir şey üretiyorum ama acaba bunu satabilir miyim, satamaz mıyım?’ Böyle bir kaygı taşımayacak kadınlarımız. O nedenle faydalı bir iş yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah sayılarını da arttıracağız. Bu manada Murat Zorluoğlu başkanıma da özellikle teşekkür ediyorum. Hakikaten Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi şehrimize ayrı bir değer kattı”

“Hedefimiz bu şehirde yaşayan herkesin mutluluğunu sağlamak. Bütün kadın kooperatiflerimizle el ele vereceğiz. Bu konuda daha çok gayret edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri sayın Emine Hanımefendi'nin de bu konudaki kararlı adımlarına da Trabzon olarak öncülük etmiş olacağız. Hem de bu konuda mesafe alacağız. Trabzon'umuzun kadını çalışkandır. İnşallah çok güzel üretimler burada gerçekleştirilecek”

İl Başkanı Mumcu: "Üretilen güzel ürünleri görünce göğsümüz kabarıyor"

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ise yaptığı konuşmada, "Trabzon kadınını tarif etmemiz gerek yok. Çalışkandır, her işi yapar ve evine bakar. Evine gelir de sağlar. Fırsatlar verilirse her türlü işi yapar. Kadınımız hem annedir hem babadır. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu hizmet için teşekkür ediyoruz. Çok uğraştı. Üretilen güzel ürünleri görünce göğsümüz kabarıyor. Biz de alışverişlerimizi buralardan yapmaya dikkat ediyoruz. Kooperatiflerin de birliğini önemsiyorum. Kadınlar güçleniyor ve daha da güçlenmesini istiyoruz. Başarılar diliyor ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Ayvazoğlu: "Teşekkür ediyorum"

Kadın İstihdam Üretim ve Satış Merkezleri'nin Trabzon'a önemli bir değer katacağını ifade eden AK Parti Trabzon Eski Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise "Şehrimizin kadına bu kıymetli tavrı çok önemli. Kadın girişimcilere her zaman yol açan Sayın Ahmet Metin Genç'e ayrıca teşekkür ediyorum. Belediye başkanımızın neler yapabileceğini biliyor ve görüyoruz. Hepimizin yolu açık olsun" dedi.

Ahsen Aydın: "Kooperatiflerimizi bir araya getirmeyi planladık"

Başkan Ahmet Metin Genç'e desteklerinden dolayı teşekkür eden TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın açıklamasında, "Biz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Birliği olarak kooperatiflerimizi bir araya getirmeyi planladık. 8 kadın kooperatifimiz ile birlikte birliğimizi oluşturacağız. Bizim yola çıkışımız biraz farklıydı; mutlu anne, mutlu çocuk demek. İyi bir gelecek demek. Annelerimizi mutlu etmek ve çocuklarımızı huzurlu yetiştirmek için bu birliği kurmak istedik. Desteklerinden ötürü Belediye Başkanımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri