Çebi’den Ortahisar Belediyesi’ne borç çağrısı! “Davetim ve çağrım SGK’ya gidelim”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, SGK ve Vergi Borçları konusunda Ortahisar Belediyesi’ne çağrıda bulunarak, SGK Trabzon İl Müdürlüğü’ne gitmeyi teklif etti

Trabzon’da AK Parti ile CHP arasındaki Belediyelerin SGK ve Vergi Borçları tartışması sürüyor.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ortahisar Belediye Meclis Başkan Vekili Cüneyt Zorlu’nun Ortahisar Belediyesi’nin borçlarına yönelik yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Zorlu yaptığı açıklamada, “Ortahisar Belediyesi’nin ve tüm iştiraklerinin toplam borcunun 596 milyon olduğunu söyledi ve birtakım evraklar gösterdi. Açıkladığı evraklar eksik. ORBEL A.Ş.’nin, ORKENT A.Ş.’nin ve Ortahisar Belediyesi’nin cari hesaplarını göstermiyor. Bir kere içlerinde faiz hesabı yok, mizanı koymuş ama gecikme faizlerini belirtmemiş. Bunları toplayarak hangi rakama ulaşacağını biz sizlere açıklamıştık.

860 milyona yakın bir borçtan bahsetmiştik. Bunun doğru olduğunu ispatlamak için bizler bağımsız denetim kuruluşlarına başvurduk, çalışmaya başladık. Sayın Çebi istiyorsa bir bağımsız denetçi atayarak arkadaşlarımızın yanında görev almalarını sağlayın ve doğruları ortaya çıkaralım.” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Çebi, ise Zorlu'nun açıklamalarına cevap vererek şunları söyledi: “Dün Ortahisar Belediyesi’nin 1 Nisan itibarıyla SGK ve Vergi Borçlarının miktarını belgeleri ile açıkladım.

CHP belediye yönetimi bu rakamlarım doğru olmadığını tekrar ifade ederek borcun 505 milyon olduğunu açıkladılar

Ortahisar halkı kamuoyu bunları hak etmiyor. Çok önemli meseleler arasında algıya yönelik bu açıklamalar gündemi gereksiz meşgul etmektedir.

Davetim ve çağrım, Ortahisar Belediye ve şirket yetkilileri ile istedikleri tarih ve saatte SGK Trabzon İl Müdürlüğü’ne gidelim basın mensubu arkadaşlarımızı da davet edelim eşlik etsinler. 1 Nisan İtibarıyla borç ne kadardır herkes bilsin öğrensin.

Bu konuyu da kapatalım halkımızın esas meselelerine odaklanalım.”

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri