CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu’ndan Akçaabat Belediyesi’ne Tepki "Haksızlık Karşısında Susmayacağız!"

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu’ndan Akçaabat Belediyesi’nin 18. Madde Uygulamasına Tepki geldi.

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu, Yenimahalle ve çevresinde 2009 yılında planlanan ve 2010 yılında tapuya tescil edilen imar kanunu 18. madde uygulamasıyla ilgili belediye tarafından yapılan işlemlerin kanuna uygun olmadığını belirterek, vatandaşların mağdur edildiğini açıkladı.

Köroğlu, Akçaabat Belediyesi'nin hukuka aykırı davranarak taşınmaz sahiplerinin haklarını hiçe saydığını öne sürdü. Bu açıklamaları üzerine, Akçaabat Belediyesi tarafından kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulacağı şeklinde tehdit edildiğini belirten Köroğlu, “Haksızlık ve yanlışlar karşısında susan dilsiz şeytandır!” ifadesiyle sert tepki gösterdi.

"18. Madde Sadece İmar Kanunuyla Değil, Diğer İlgili Kanun ve Yönetmeliklerle Uygulanmalıdır"

Emre Şahin Köroğlu, 18. madde uygulamasında yalnızca imar kanununun değil, kamulaştırma kanunu ve karayolları kanununun da dikkate alınması gerektiğini belirtti. Köroğlu, Akçaabat Belediyesi’nin 6704 sayılı kanunla 2016 yılında yapılan değişikliğe kadar, otoyol ve çevre yollarının düzenleme ortaklık payı ile kamulaştırılması konusunda hukuki bir dayanağın bulunmadığını ifade etti. “Akçaabat Belediyesi, vatandaşlara bu uygulama nedeniyle mağduriyet yaşatmış, inşaat alanlarıyla ilgili bazı avantajlar sunarak susturmaya çalışmıştır. Ancak taşınmaz sahipleri bu avantajları kabul etmeyip, kanunların uygulanması için direnmiştir” diye konuştu.

"Bazı Vatandaşlara Ücret Ödenerek, Bazılarına Ödenmeden Kamulaştırma Yapıldı"

CHP Akçaabat İlçe Başkanı, uygulama sırasında bazı vatandaşların taşınmazlarının ücretli kamulaştırıldığını, diğer vatandaşların ise aynı süreçte ücret ödemeden kamulaştırmaya maruz kaldığını belirtti. Köroğlu, “Kanun sadece sesini yükseltene uygulanarak adalet sağlanamaz,” diyerek kamu barışının sağlanması adına tüm vatandaşların eşit muamele görmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Cuma hutbelerinde dile getirilen adalet anlayışına atıfta bulunarak, kamu vicdanının bu hukuksuzlukları izlediğini vurguladı.

"Haksızlığa Karşıyız, Adalet İçin Susmayacağız"

Köroğlu, yapılan uygulamalara karşı durmalarının karayoluna değil, haksızlığa karşı olduğunu belirterek, Akçaabat Belediyesi’nin kanunlara uygun hareket etmediğini kamuoyuna duyurdu. Kanunların adil şekilde uygulanması gerektiğini savunan Emre Şahin Köroğlu, tüm mağdur vatandaşların yanlarında olacaklarını ve haksızlık karşısında susmayacaklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri