CHP Ortahisar İlçe Başkanı Batmaz'dan çöp krizi için flaş sözler! "Yüreğiniz varsa, onları da yayınlayın"

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Haber61 canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Haber61'de Ahmet Çağlar Yıldırım'ın sunduğu "Bakış" programına konuk oldu.

Batmaz; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, 150 ton evsel çöpü yol kenarına döktüğü gerekçesiyle Ortahisar Belediyesi'ne verilen 2 milyon 598 bin liralık idari para cezası ile ilgili olarak konuştu.

Süreci kumpas olarak yorumlayan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, "Vatandaşın orada eylem yapacağını sağır sultan biliyordu. Ben bugün meydanda bir eylem yapacak olsam, kolluk kuvvetleri hemen gelir. Araklı'da da vatandaşın eylem yapacağını biliyorlardı" dedi.

"Afetlerde ve savaşlarda siyaset düşünülemez"

Sel felaketinin katı atık tesisine ulaşım yolunu kapattığını söyleyen Haluk Batmaz, "Büyük tırların geçişine engel olacak bir hasar oluştu. Küçük kamyonetlerle çöp taşınması konusunda belediyemize teklif geldi. Trabrikab ile yapılan anlaşmaya göre ilçe belediyeleri çöpleri toplayıp aktarma istasyonuna getirir. Oradan da çöpler sıkıştırılarak Büyükşehir Belediyesi tarafından tırlarla tesis alanına götürülür. Büyük araçlar gidemeyeceği için bize "yardımcı olun" dendi. Afetlerde ve savaşlarda siyaset düşünülemez. Yöre halkı, tesislerin sağlıklı bir şekilde işletilmediği için tepkisini gösteriyor. O gün de orada planlanmış bir eylem vardı. Buna haklı eylem diyorum. Kimse istemez koku yayan bir yeri. Kurulma aşamasında da biz karşıydık. Eylemden tüm kolluk kuvvetlerinin haberi vardı. Sel felaketi olunca, bizim araçlarımız yönlendirmeyle oraya gitti. Kendi kafamıza göre gitmedik. Doğal bir afet var; Valilik ile Trabrikab bizim araçlarımızı geçirmekle görevli. 11 saat boyunca araç ve personellerimiz orada kalmışsa, bu bizim sorumluluğumuzda değil. Vali Bey'in de konuyla ilgili bilgisi vardı. Ne yapacaktık, Ahmet Başkan zabıtaları toplayıp oraya giderek vatandaşlarla mı karşı karşıya gelecekti?" dedi.

"Damperi kaldırmadan Ankara'dan cezayı kestiler"

Çöp dökülen yerin daha önce de kullanıldığını belirten Batmaz, "Sayın Ahmet Metin Genç ve Sayın Selahattin Çebi çıkıp desin ki, "Biz daha önce oraya çöp dökmedik." Diyemezsiniz çünkü siz de oraya çöp döktünüz, biliyoruz. Orası benim köyüm, ben de biliyorum. Şöyle düşünelim: O gün köprüden küçük arabalar geçiyordu ve sel felaketi köprüyü yıktı. Ne yapacaktık? Bu yolun Alternatifi bir köprü müdür? Bu kadar acizlik olur mu? Ceza ile gündeme geldik. Sağ olsun, bakanlık bu konuda çok hassasmış. Maşallahları var. Çöp kamyonları daha damperi kaldırmadan Ankara'dan cezayı kestiler. Zaten borçla uğraşıyoruz. Öyle bir garabet bırakmışlar" şeklinde konuştu.

"Burada bir kumpas var"

Ortahisar Belediyesi'nin yanı sıra CHP'li bir diğer belediye olan Pazar Belediyesi'ne de benzer şekilde ceza kesildiğini ifade eden CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, "Doğu Karadeniz'de ceza kesilen iki belediye var. Burada bir kumpas var. Vatandaşın orada eylem yapacağını sağır sultan biliyordu. Ben bugün meydanda bir eylem yapacak olsam, kolluk kuvvetleri hemen gelir. Araklı'da da vatandaşın eylem yapacağını biliyorlardı" ifadelerini kullandı.

Haluk Batmaz açıklamaları şu şekilde devam etti;

"Yüreğiniz ve cesaretiniz varsa, onları da yayınlayın"

Buradan Sayın Selahattin Çebi'ye sesleniyorum. Videoyu yayınladınız. Ahmet Kaya Başkan'ın iki vatandaşla daha görüşmesi var. O kayıtlar da eminim ki sizdedir. Yüreğiniz ve cesaretiniz varsa, onları da yayınlayın. Ahmet Başkan ne diyecekti orada vatandaşa? "Personel dönün mü" diyecekti? Vatandaşa ne diyecek, "Dövün personeli" mi diyecek? Olayı yatıştırmak için misafir hukuku uygulanmasını söyledi.

"Cezaya itiraz edeceğiz"

11 saat orada bekledik. Araklı Belediye Başkanı Coşkun Çebi de oradaydı. Sözler veriyor vatandaşlara. 31 Ekim'e kadar beklemelerini ve orada çöp kokusu sorununun çözüleceğini söylüyor. Benim anlamadığım, Vali Bey nerede? Sayın Başkan Ahmet Metin Genç, siz neden orada yoksunuz? Burada bir olay ve kriz var. Bu çöp sadece CHP'lilerin ya da Ahmet Kaya'ya oy verenlerin çöpü değil ki; hepimizin çöpü.

Cezaya itiraz edeceğiz. Kumpası da deşifre edeceğiz, ediyoruz da. Halkımız da yanımızda. Sanal bir gazeteciyle beraber kumpas peşindeler. Trabzon bu kumpasın aleti olmaz. Trabzon'u kamuoyunda neden çöple analım? Bu kent bu tür kumpaslara alet edilmez, yazıktır. Oyun bozulmuştur.

"Komployu Ankara'dan yönettiler"

Çöpü döktüğümüz yerin etrafında yerleşim yeri yok. Topraktan çöp suyu sızıp dereye karışma ihtimali de yoktu. Bakanlığın işgüzarlığı var. Komployu buradan yürütemediler, Ankara üzerinden yönettiler.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri