CHP'li meclis Cüneyt Zorlu'dan Süper kupa tepkisi "Dünyaya rezil olduk ama duruş mutlu etti"

Trabzon Ortahisar Belediyesi CHP meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Süper Kupa Finali'nde yaşanan olaylara yönelik açıklamada bulundu.

Trabzon Ortahisar Belediyesi CHP Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde oynanacak fakat yaşanan olayların ardından Fenerbahçe ve Galatasaray takımının maça çıkmadığı Süper Kupa Final maçına yönelik açıklamada bulundu.

Zorlu TFF'nin derhal istifa etmesi gerektiğini belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye Futbol Fedarasyonu derhal istifa etmelidir.Fenerbahçe ve Galatasaray Kulübünü tebrik ediyorum. Bu saaten sonra İstanbul'da iki takım taraftarı beraber kol kola girerek maç oynamalı. Zorla oynatılması halinde bile bu ders iktidara yeter. Oynanması için baskı yapıldığını görüyoruz Rezil olundu dünyaya ama iki takımın duruşu bizleri mutlu etti. "

NE OLMUŞTU?

Saat 20:45'te oynanması planlanan maç öncesinde yaşanan Atatürk krizi, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın sahaya Atatürk'ün sözlerini içeren pankartlarla çıkma isteğiyle başladı. Ancak Suudi yetkililer, siyasi endişeler nedeniyle bu talebi reddetti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, krizin ardından toplantı düzenledi.

Maçın hakemleri stadın yolunu tutarken, Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimleri, Atatürk tişörtleriyle ısınma taleplerinin reddedilmesi durumunda maçı oynamama kararı aldıklarını açıkladı. Oyuncular maçın oynanacağı stada gitmek üzere yola çıktı, ancak karar değişti ve takımlar otellerine döndü. Sonuç olarak, Fenerbahçe ve Galatasaray, Süper Kupa maçına çıkmama kararı alarak müsabakanın iptal edilmesine neden oldular.

Yaşanan gelişmelerin ardından her iki takım oyuncularına maçın oynanmayacağı bilgisi verildi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri