Ege’den Karadeniz’e uzanan dostluk

Geçen yıl kurulan Trabzon-Denizli dostluğu, gittikçe daha da sağlam temellere bağlanıyor.

Kızının Avrasya Üniversitesi’ni kazanmasıyla ve bir dost tavsiyesi sonucu Trabzon’un en sevilen esnaflarından, aynı zamanda Trabzon Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı olan Ali Yiğiter ile tanışan Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz, hem Trabzon’a hem de Trabzonluların ilgi ve sevgisine hayran kaldı.

Kızını her ziyarete gelişinde dernek yöneticileriyle istişarede bulunan Başkan Eryılmaz, hem şehrin yerel yöneticileriyle görüşme fırsatı buluyor hem de iki dernek arasında yapılabilecek projeleri değerlendiriyor. Oldukça çalışkan olan ve çevresinde de çok sevilen başarılı yönetici Eryılmaz, aynı zamanda projeci kimliğiyle de ön plana çıkıyor.

"Trabzon’u çok sevdim. Sümela’ya bayıldım…"

Hatice Hülya Eryılmaz, Trabzon’a ilk olarak geçen yıl geldiğini ve doğasının yanı sıra insanlarının sevecenliği ve dostluğuna hayran kaldığını belirterek, “Ali Başkanım sayesinde diğer arkadaşları da tanıma fırsatı buldum. Trabzon bize çıktığında, ilk başta karamsardım. Ama bu dostluğu, bu sıcaklığı görünce ‘İyi ki burası olmuş’ diyorum. Hiç gözüm arkada kalmıyor. Kızımla kendi çocukları gibi ilgileniyorlar, sağ olsunlar. Trabzon’u çok sevdim, hele Sümela’ya bayıldım. Gerçekten muhteşem. Doğası ve ihtişamıyla adeta göz kamaştırıyor” dedi.

Sümela ile Pamukkale…

Trabzon Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Ali Yiğiter, Eryılmaz’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bir telefonla başlayan dostluğumuz ilelebet sürecek. Kızımız artık 4 yıl bizim misafirimiz. Kendileri sağ olsun, her gelişinde bizleri de ziyaret ediyorlar. Biz de bu doğrultuda Sümela ile Pamukkale’yi bağdaştırıp Trabzon-Denizli arasında güzel bir bağ oluşturduk. İki şehrin bundan sonra da hem kültürel, hem sanatsal, hem de sektörel manada ortak projelere imza atacaklarına inanıyorum.”

Yiğiter, Eryılmaz’a ziyareti anısına müzik çalan kemençe saat hediye etti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri