Haluk Batmaz'dan Kültür Yolu Festivali için sert sözler! "Kaşeleri 3 milyon liradan az olmayan sanatçılar..."

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Kültür Yolu Festivali'ne yönelik sert ifadeler kullandı.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Kültür Yolu Festivali ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Festivale ilişkin olarak eleştirilerde bulunan Batmaz, "Hiç ‘kültür yolu festivali’ diye yalan atmayın; bu yol israf yolu, bu festival rant festivalidir” dedi.

"BU NASIL TASARRUF?"

Festival kapsamındaki konserlerde sahne alan sanatçılara yüksek ücretler ödendiğini kaydeden Haluk Batmaz, “İşçiyi, emekliyi açlık sınırının altında yaşamaya mecbur eden, yandaşlarının milyarlarca liralık vergi borçlarını affedip, yeni vergilerle gözünü garibanın cebine diken iktidar şimdi de Trabzon’da düzenlenen sözde festivalde kaşeleri 3 milyon liradan az olmayan sanatçıları sahneye çıkarıyor. Bu sanatçıların iki saatlik konserlerine ne kadar ödediğinizi açıklamak zorundasınız. Sadece konser sahnesinin günlük kurulum maliyeti bile 2,5 milyon lira. Bu mu sizin tasarruf anlayışınız?” diye konuştu.

"İSRAF YOLU, RANT FESTİVALİ"

“Kibir abidelerinin, saltanat ve şatafat sevdalılarının sorumlusu olduğu ekonomik krizin faturası emekçiye ve dar gelirliye ödetiliyor” diyen Haluk Batmaz, “Saraylarınıza para var, ballı ihalelerinize para var, lüks araçlarınıza, çift maaşlı tatlı hayatlarınıza para var, iki saatlik konserlere verecek milyonlarca liranız var ama sıra işçiye, emekliye gelince para suyunu çekiyor, öğretmen atamaya gelince tasarruf aklınıza geliyor. Şimdi de sözde festival adı altında para saçmaya devam ediyorsunuz. Hiç ‘kültür yolu festivali’ diye yalan atmayın; bu yol israf yolu, bu festival rant festivalidir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri