İYİ Parti Trabzon Milletvekili Aydın'dan Bakan Yumaklı'ya çay tepkisi! "Üreticiyi enflasyona kurban ettiniz"

Çay alım fiyatlarına ilişkin soru önergesi veren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Bakan Yumaklı'nın cevabına tepki gösterdi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, çay alım fiyatlarına ilişkin soru önergesi vermiş, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da "Yaş Çay fiyatı her yıl Resmi Gazete’de yayımlanan genel yatırım ve finansman programındaki ilkeler çerçevesinde üretim girdi maliyetleri dikkate alınarak ve üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde belirlenmektedir" demişti.

Yavuz Aydın'dan, Bakan Yumaklı'nın açıklaması tepki geldi. Aydın, "Üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde açıkladığınız çay alım fiyatı 19 TL midir? Bu fiyatla gerçekten üretici mağdur etmiyor musunuz?" dedi.

"ÇAYKUR GÜVEN VERMEMEKTEDİR"

Bakan Yumaklı, "ÇAYKUR son üç yıldır yapılan çalışmalarla kota kontenjan uygulaması yapmamaktadır. 2022-2023 yılında üreticinin elindeki çayın tamamı alınmıştır’’ şeklinde konuşurken, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Aydın, "Üreticilerimiz ÇAYKUR’a yeteri kadar çay satmadığı için kota uygulaması yok. Çaykur; benzinle çalışan motorları kabul etmediği için üreticilerimiz çaylarını ÇAYKUR’a verememektedir. Yasak kalktığında herkesin çay satımı yaptığı varsaysak, ÇAYKUR’un kota uygulamasına başlayacağı çok açık bir gerçektir" dedi.

"ÜRETİCİLERİMİZ ENFLASYONA KURBAN EDİLMİŞTİR"

Bakan Yumaklı'nın, "ÇAYKUR’un aldığı tedbirlerle üreticilerimizin mağdur olmasına izin verilmemiştir" sözlerine de tepki gösteren Aydın, "Üreticilerimizin aklıyla alay etmektedir. Tarımla uğraşan çiftçilerimiz, hiç mağdur olmadıkları kadar, sizin dönemizde zarara uğramıştır. Üreticilerimizi enflasyona kurban ettiniz. Üreticilerimiz AK Parti iktidarından çektiğini başka kimseden çekmemiştir" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri