KA-FEM sezonu ‘Solistler Geçidi Konseri’ ile tamamlandı

KA-FEM sezonu, TSM Topluluğu’nun verdiği ‘Solistler Geçidi Konseri’ ile sezonu noktaladı.

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Kulübü Derneği (KA-FEM), TSM Topluluğu’nun verdiği ‘Solistler Geçidi Konseri’ ile sezonu noktaladı.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen programı Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3.Ceza Dairesi Başkanı Fatih Aksoy, Trabzonspor eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman’ın yanı sıra, müzik derneklerinin başkan, yönetici, şefleri ve çok sayıda davetli izledi.

Sunuculuğunu Edebiyat öğretmeni Sultan Okur’un yaptığı ve iki bölüm halinde gerçekleşen gecede Türk müziğinin en seçkin makamları Nihavend, Hicaz, Kürdilihicazkar, Muhayyerkürdi ve Hüzzam makamlarının sevilen ancak çok fazla seslendirilmeyen eserlerine yer verildi.

Nida Kurt, Okan Kölemen, Zeki Kamber, aydın Bayraktar, Alev Karadavut, Sevilay Özer Şahinler, Gökhan Tepecik, Gökşen Terzi, Hüseyin Serdar Birinci, Hatice Kara, Selma Avcı, Semih Kalyoncu, Özlem Göktopal, Duygu Sağlam, Ali Kemal Mumcu ve Gül Şişmanoğlu da solo performansları ile göz doldurdular.

Programın sonunda koro şefi öğretmen Vecdi Bülent Çiftçi de muhteşem sesi ve doyumsuz yorumu ile 3 güzel eser seslendirdi.

Dernek Başkanı Ali Adanur gecenin baş mimarı koro şefi Çiftçi’ye çiçek ve plaketini takdim ederken “Yorucu bir sezonu daha geride bıraktık. Birbirimize öyle alışmıştık ki hiç ayrılmak istemiyoruz. Bu akşamki programla birlikte sezonu da kapatmış oluyoruz. Eylül ayında yeniden buluşmak ama arayı da fazla açmamak dileğiyle emeklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de bizleri hiç yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza etmek istiyorum. Sizler var oldukça ve bu salonları doldurdukça bizler hep daha iyisini yapmaya gayret göstereceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri