Kadın ve genç üreticilere müjde! Destekler artırılıyor

Trabzon İl Tarım Müdürü İsa Kaplan, tarım sektöründe kadın ve genç yetiştiricilere yönelik olumlu gelişmelerin yaşanacağını duyurdu.

Trabzon İl Tarım Müdürü İsa Kaplan, Haber61’e yaptığı açıklamalarda kadın ve genç yetiştiricilere yönelik pozitif ayrımcılık uygulamalarını değerlendirdi. Kaplan, bu uygulamaların genç nüfusun ve kadın üreticilerin tarım sektörüne girmesini kolaylaştıracağını ifade etti.

İsa Kaplan, bu hafta hayvancılık desteklemeleri ile ilgili yapılan düzenlemelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Taze bir konu, bu hafta biliyorsunuz hayvancılık desteklemeleri yayınlandı. Orada o kadar hoşuma giden bir olay var ki, genç nüfus ve kadın yetiştiricilere pozitif ayrımcılık kat sayılarını artırıyorlar," dedi. Kaplan, bu düzenlemeyle birlikte kadın ve genç yatırımcılara verilen desteklerin artırıldığını belirtti.

GENÇ VE KADIN YETİŞTİRİCİLERE ÖZEL DESTEK

İl Tarım Müdürü İsa Kaplan, "Yani biri 1 lira destek alacaksa bu iş kadın yatırımcı veya genç olunca 1,5 lira desteğe çıkıyor. Bu pozitif ayrımcılığın genç nüfusun ve kadın üreticilerin tarım sektörüne girmesini kolaylaştıracağını düşünüyorum. Çok da mutlu oldum." şeklinde konuştu.

Kaplan, bu desteklerin halk arasında daha iyi anlaşılması için bilgilendirme çalışmaları yapacaklarını vurguladı. "Bunu biz halkımıza çok iyi anlatacağız. İnşallah bu başlı başına bir olay. Bununla ilgili farklı bir program yapıp halkımızı aydınlatırız diyorum," ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri