Karadeniz illeri Trabzon'da toplanıyor! Büyük miting için çağrı! "Buna izin vermeyiz"

Derelerin Kardeşliği Platformu ile Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu'ndan miting çağrısı geldi.

Derelerin Kardeşliği Platformu ile Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, Haber61'e ziyarette bulundu.

Platform üyeleri, Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu ve Genel Müdür Ergün Hardaloğlu ile bir süre sohbet ederek yürüttükleri çalışmalara dair bilgiler verdi.

Karadeniz bölgesindeki yaşam alanlarının saldırı altında olduğunu söyleyen platform üyeleri, 26 Ekim Cumartesi günü 12.30'da Trabzon Atatürk Alanı'nda düzenlenecek mitinge vatandaşları davet etti. Mitingde emeklilerin, çalışanların, işsiz ve köylülerin sorunlarını da dile getireceklerini kaydeden üyeler, Artvin'den Sinop'a kadar bütün vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

Derelerin Kardeşliği Platformu ile Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu'ndan düzenlenecek miting için yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

"Sadece bugünümüzü almak istemiyorlar"

Yaşam alanlarımız ağır bir saldırı altında. Dağlarımız, meralarımız, yaylalarımız, ormanlarımız, derelerimiz şirketlerin kazancı için ranta açılıyor. Artvin'den Samsun'a kadar tüm bölgemiz maden arama sahası olarak ruhsatlandırıldı. Her şey sermaye için, halkı düşünen yok; bizim ne düşündüğümüzü umursayan yok. Oysa söz konusu olan bizim hayatımız ve bizim yaşam alanlarımız. Sadece bugünümüzü almak istemiyorlar, geçmişimizi, hatıralarımızı yok etmek, geleceğimizi karartmak, çalmak istiyorlar. Buna izin veremeyiz!

Çayımız, fındığımız hak ettiği değeri görmüyor. Alınterimizin karşılığını aldığımız söylenebilir mi? Hayvancılık çoktandır bitme noktasına getirildi. Köy okullarımız kapatıldı. Eğitim ve sağlık paralı hale getirildi. Gençlerimiz işsiz, mutsuz, umutsuz: çareyi yurtdışında arar hale gelmiş.

"Birileri servetine servet katarken halkça yoksullaşıyoruz"

Milyonlarca emeklimiz yokluk ve sefalet içinde yaşamaya mahkum edildi. Asgari ücret, açlık sınırının altında; değil beslenmeye, karın doyurmaya yetmiyor. Biz böyle yaşamayı hak etmiyoruz. Birileri servetine servet katarken halkça yoksullaşıyoruz. Ülkemizde dolar milyarderlerinin sayısı 27'ye yükseldi. Servetlerinin değeri 56 milyar doları buluyor.

Vergide ve gelirde adalet yok. Ayın sonunu getiremiyor, hayat pahalılığından dolayı eziliyoruz. Baştan aşağı çürümüş, lime lime dökülen bir düzen içindeyiz. Bu böyle devam edemez. Bıçak kemiğe dayandı artık!

"Yaşam alanlarımıza, emeğimize, geleceğimize sahip çıkalım."

Şimdi birlik olma, omuz omuza verme zamanı. Bu gidişata dur diyecek gücümüz var. Halkız biz, burası bizim memleketimiz. Emperyalist sömürücülere ve yerli işbirliklerine karşı; insanca bir yaşam ve insanca bir düzen için ayağa kalkalım. Yaşam alanlarımıza, emeğimize, geleceğimize sahip çıkalım.

26 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 12.30'da Eski Tedaş Yokuşunda buluşalım.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri