Katı atık toplama bedelleri ne olacak? 4 aylık bedel nasıl tahsil edilecek?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi kasım ayı meclis toplantısına katı atık toplama bedeli ve Atasu Barajı damga vurdu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi kasım ayı meclis toplantısında katı atık toplama bedelleri ve Atasu Barajı gündeme geldi.

Katı Atık Toplama Bedeli CHP grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu, "Katı atık toplama bedelleri ile süreci ayarladık ve mahkemeye taşıdık. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Aldığımız meclis kararının eskiye dönmesi gerekiyor. 4 aydır mağdur olduk. Sizden bize bir aktarım olmuyor. Bu konuda nasıl bir uygulama yapacaksınız? 4 aylık alacağımızı nasıl alacağız?" dedi.

Atasu Barajı "Çevredeki kanalizasyon borularının baraja su sızdırdığı belirlenmiştir. Orada besicilik yapan vatandaş, orada bulunan bir dereye pisliğini aktarıyor ve bu da baraja sızıyor. Bu konuda nasıl bir uygulama yapılmalı?"

"Kuştul Manastırı için bir para gönderildi. O para ne oldu?"

"Gördük ki akarsulara zarar veriliyor, atık maddeler derelere dökülüyor ve sele neden oluyor. Çevre halkına katkısı yok. Trabzon Uzungöl'de günlerdir bir sıkıntı var. Askerle yöre halkı karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Çaykara halkı asla askerle karşı karşıya gelmez. Önceki dönemlerde orada ruhsatsız binalar yıkıldı; yine bölge halkı askerle karşı karşıya geldi ama kimse askere el kaldırmadı. Burada Trabzonspor HES kurdu, mahkeme kararı ile durduruldu, sorunu çözdü ve sattı. Burada 7 yıl içerisinde işe başlanması gerekiyordu ama başlanmadı. İptal edilmesi gerekiyor. Bu konuda vatandaş ile askerin karşı karşıya getirilmemesi gerektiğini tekrar bildiriyorum."

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise cevaben; "HES ile alakalı vali bey ile yaz başında bir toplantı yaptık. O toplantıda yapımcının hukuki manada bir eksiği olmadığı konusunda konuştuk. Toplantıda hukuki sürecin devam ettiğini, onu bekleyelim dedim. Ama o toplantıda net söyledim: Başka HES bulunur ama başka Uzungöl bulunmaz. Burada o HES'in yapılmasını doğru bulmuyoruz. Ancak hukukçu gözüyle bakıyorum. Ama bir bedel ödenmiş. Bakanlık nezdinde bir girişim yaptık. Yapımcımızın hakkını korumak adına ona bir alternatif bulabilir miyiz? Konu hakkında mahkeme devam ediyor. Bu konuda fikrimiz nettir. İnşallah Çaykara halkına güzel bir haber veririz."

Kuştul Manastırı ve Atasu Barajı ile alakalı Koray Koçhan yaptığı açıklamada; "Besiciler ile alakalı konu şu: 10-15 hayvan ile yapılan bir besicilik. Arıtma olan bir konu. Baraja sızan bir konu yok. Baraja 1 km mesafede olan bir yer. Araba yolu da geçen bir yer. Kapalı bir foseptiği de olan bir yer. Asılsız bir konu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da onay verdiği bir konu."

"Kuştul Manastırı ve yürüyüş yolu ile alakalı ilk kez duydum ödenek geldiğini. Biz kendi imkanlarımız ile yaptık. Hiçbir yerden bir ödenek almadık."

"Barajın yakınında bina olduğu konusu var. Yakın bölgede yapılaşma izni zaten veremiyoruz. Ama kastedilen alan barajın yukarısında çitle kaplanmış bir kamulaştırılan bir alan. Başka bir bölgede alan yok."

Başkan Genç; "Katı atık ile alakalı yargı süreci devam ediyor. Meclis kararı ile alakalı bir durum yok. Ama yargı kararı ne ise o konuda gereken yapılsın diye talimat verdim, o konuda size de bilgi veririm."

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri