Ordu-Giresun Havalimanı kapatıldı! Ordulu vekil tepki gösterdi! "Neden Trabzon'u da kapatmadınız?"

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'den, Ordu-Giresun Havalimanı'nın tadilata girmesi sonrası şaşırtan Trabzon sözleri geldi.

Ordu-Giresun Havalimanı yapılacak bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla 50 gün süreyle kapatıldı.

Alınan karara tepki gösteren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Bu tadilat yapılırken havalimanının kapatılmasına gerek yok. Neden Trabzon'u da kapatmadınız? Neden Ordu-Giresun Havalimanı'nı kapatıyorsunuz? Çünkü daha önce yaptığınız, yolcu ve seferleri diğer havalimanlarına kaydırma operasyonunu tadilatı bahane ederek toptan yapıyorsunuz" dedi.

Adıgüzel'in açıklamaları şu şekilde;

"Burası sahipsiz"

Az önce Ordu'ya gelen son uçuşla, Ankara'dan Ordu'ya geldim. Uzun süreli tadilat dolasıyla Ordu-Giresun Havalimanı kapatılıyor. Bu teknik bir konu değil taktik bir konu.

Ordulu ve Giresunlu hemşehrilerimiz Samsun, Trabzon ve Giresun'a yönlendiriliyordu. Bunu nereden anlıyoruz? Ordu ve Giresun'un şehir dışındaki nüfusu Trabzon, Samsun ve Rize'ye göre daha fazla. Fakat sefer sayılarına bakıyoruz, Trabzon buradan kat ve kat fazla. Yine Rize ve Samsun Havalimanı'nda da sefer sayıları nüfuslarına göre kat ve kat fazla. Niye böyle yapılıyor? Çünkü burası sahipsiz.

"Yolcu ve seferleri diğer havalimanlarına kaydırma operasyonunu"

Ordu ve Giresunlu hemşehrilerimiz bu havalimanlarına mecburen gitmek zorunda kalıyor. Buradaki seferler düşünce fiyat da artıyor. Hem yollara düşüyoruz hem de cebimizden kaybediyoruz. Bir havalimanı yapıldı, bari insanlar buradan rahatlıkla gelip gitsin. Bu tadilat yapılırken havalimanının kapatılmasına gerek yok. Neden Trabzon'u da kapatmadınız? Neden Ordu-Giresun Havalimanı'nı kapatıyorsunuz? Çünkü daha önce yaptığınız, yolcu ve seferleri diğer havalimanlarına kaydırma operasyonunu tadilatı bahane ederek toptan yapıyorsunuz. Sefer sayılarını artırmak yerine burayı kapattınız. Bunu Meclis gündemine taşıdım. Arkasına da düşmeye devam edeceğim.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (21)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri