Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Milli Emlak açıklaması! "Yaklaşık 3 ay oldu, henüz cevap verilmedi"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çağlayan Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili olarak 11 parselin devrine dair konuştu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

11 parselin devrinin henüz gerçekleşmediğini kaydeden Başkan Kaya, "Milli Emlak’a yazı yazdık. Yaklaşık 3 ay oldu, henüz cevap verilmedi. Biz, o yazıya cevap verilmesini bekliyoruz" dedi.

Başkan Kaya'nın konuya dair açıklamaları şu şekilde;

"Yaklaşık 3 ay oldu, henüz cevap verilmedi"

"Milli Emlak’a ait olan 11 parselin devri gerçekleşmemiş. Biz kentsel dönüşümdeki kararlılığımızı ortaya koyduktan sonra o devrin gerçekleşmesi için Milli Emlak’a yazı yazdık. Yaklaşık 3 ay oldu, henüz cevap verilmedi. Biz, o yazıya cevap verilmesini bekliyoruz ki bu durum önümüzü açacak. Olmazsa bir şekilde bunu çözeceğiz. Daha önce verilen sözün takipçisiyiz. Bizden önceki yönetime verilen bir söz var. Burada iyi niyetle çözüm üretmeye çalışıyoruz. Devrin onayına ilişkin bakan imzalı yazı elimizde. Biz, bu yazının gereğinin yapılmasını ve devrin gerçekleşmesini bekliyoruz. Arkadaşlarım süreci takip ediyorlar. Bakan bey tekrar değerlendirecek; daha önce değerlendirdiği ve onay verdiği yazıyı yeniden ele alacak."

"Bir an önce o yazıyı alıp önümüzü açmak istiyoruz"

“Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Olanı bütün samimiyetimle sizinle paylaştım. Elimdeki yazıya istinaden Büyükşehir ve Milli Emlak’taki arkadaşları aradık, konuştuk. Dediler ki, ‘Bakan beyin görüşünü bekliyoruz.’ Biz de bir an önce o yazıyı almak istiyoruz. Bir an önce o yazıyı alıp önümüzü açmak istiyoruz. Kurumlar arası görüşmeler, yazışmalar, bunların da süreci var. Onu da bekleyin diyorlar. Bizim yapabileceğimiz tek şey, arayıp ‘Yazı çıktı mı?’ diye sormak.”

Yılmaz (Büyükaydın) ağabeyi aradım. ‘Biz Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne başlamak istiyoruz, başlatacağız. Bizden önce adım atılmış ama şu noktada tıkanıyoruz. Milli Emlak’ın burada 11 parseline ilişkin devrine karar verilmiş ama devir gerçekleşmemiş. Siz de devreye girin, şu devir yazısını alalım.’ dedim. Yılmaz ağabey de, ‘Elinizdeki yazıyı gönderin, ben de takibini yapacağım,’ dedi. Gönderdiğim tarih bellidir.”

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri