Ortahisar Belediyesi'nde 818 milyon liralık vergi kaybı mı var? Başkan Kaya açıkladı

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Haziran ayının ilk toplantısını Başkan Ahmet Kaya'nın yönetiminde gerçekleştirdi. Toplantıda belediyenin yol ve duvar çalışmaları, kent lokantası projesi, kurban sahalarının hizmete girmesi, sokak temizliği, ağaç budamaları, konteyner yıkamaları ve evde bakım hizmetleri hakkında bilgiler verildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz, belediyenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, “Rutin işler dışında bir faaliyet gözlemlemedik. Kent lokantasının akıbetini merak ediyoruz. Ayrıca Yavuz Selim'de yapılacak olan stadyum projesi Büyükşehir Belediyesi’nin takibinde. Muhtarlık binalarının büyük kısmı yenilenmiş durumda, ancak 16 bin 123 konut ve 800 milyonluk kayıp ile ilgili bilgi almak istiyoruz” dedi.

"10 YILLIK DÖNEMİNİZ İLE 2 AYLIK DÖNEMİ KIYASLIYORSUNUZ"

Başkan Kaya, belediyenin iki aylık kısa bir dönemde olduğunu vurgulayarak, “Rutin işler dışında bir şey yapılmadı dediniz. Ancak henüz iki aylık bir belediyeyiz ve yoğun ziyaretçi trafiği nedeniyle zaman zaman gecikmeler yaşanabiliyor. Kent lokantasını yakında açacağız ve daha birçok farklı projeye tanık olacaksınız. Sabırlı olun lütfen. Yavuz Selim Stadı'nda amatör maçların oynanmasını talep ettik ve Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda mutabıkız. Muhtarlık binaları bizden önce yapılmış, yapanlara teşekkür ediyoruz. Köylerden mahalleye dönüşen yerlerde ise yeni binalar inşa ediyoruz” dedi.

BİNA DEĞİL ARSA VERGİSİ

Başkan Kaya, 815 milyonluk vergi meselesine de değinerek, “Yeşiltepe Mahallesi'nde oturan bir vatandaşımız, bina vergisi yerine arsa vergisi ödediğini belirtti. Bu tür durumların önüne geçmek için akıllı kent uygulamalarını kullanmalıyız” dedi.

"BİRÇOK ŞEY KAYIT DIŞI"

Kaya, belediyenin mevcut bina ve ruhsatsız iş yerleriyle ilgili bir çalışma yaptığını belirterek, “16 bin 423 binanın kayıtlarımızda olmadığı ve 1 bin 53 iş yerinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Bu veriler birleştiğinde, yıllık 818 milyon lira gibi vergi gelirinden mahrum olduğumuz görüldü” dedi.

"VERGİDE ADALET SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ"

Başkan Kaya, “Vergide adaleti sağlamak zorundayız. Herkesin emlak, arazi vergisini ödemesi gerekiyor. Kayıt dışı çalıştığımız tespit edildi ve bu durumu düzeltmek için çalışmalara devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri