Ortahisar Belediyesi’nden altyapı atağı sürüyor

Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kırsalda başlattığı altyapı atağın sürdürüyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, merkez ve kırsal mahallelerde altyapı sorunlarını en aza indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Halkın yaşamını kolaylaştırmak adına altyapı çalışmalarına çok büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Kaya, “Fen İşleri Müdürlüğümüz, ilçe genelinde çok önemli çalışmalar yürütüyor. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için hem kırsal hem de merkez mahallelerimizde çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.” dedi.

YERİNE GETİRECEĞİZ

Alt yapı çalışmaları kapsamında merkez mahallelerde ara sokak ve caddelerde tahrip olmuş kaldırımları yenilediklerini ifade eden Başkan Kaya, “Özellikle eski yerleşim mahallelerimizde Yeni Cuma, Pazarkapı, Çarşı, Yalı ve İskenderpaşa gibi mahallelerimizde çeşitli altyapı çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, modern kent yaşamının gerektirdiği her türlü müdahaleyi ve çalışmayı bir plan dahilinde yürütüyoruz.

Halkımıza yapmayı taahhüt ettiğimiz bütün çalışmaları harfiyen yerine getireceğiz.” dedi.

Başkan Kaya, özellikle iklim değişikliğine bağlı olarak meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle kırsal mahallelerde sel ve heyelan tehlikesi olan bölgelerdeki yollarda istinat duvarı, tahkimat, dolgu güçlendirme, sanat yapıları, yağmur suyu kanalı ve menfezlerin yapılmasına ve açılmasına çok büyük önem verdiklerini dile getirdi.

DAHA ÇOK PROJE ÜRETİYORUZ

Ortahisar’ın 87 mahallesinde eş zamanlı olarak birçok proje yürüttüklerini belirten Başkan Kaya, şunları kaydetti:

“87 mahallemizin tamamında irili ufaklı birçok çalışma yapıyoruz. İhmal edilmiş bazı mahallelerimizde daha çok proje üretiyoruz.

Gitmediğimiz, ulaşmadığımız, proje üretmediğimiz hiçbir mahallemiz yok. Muhtarlarımızla koordineli bir şekilde bütün mahallelerimize ulaşma, eksikleri tamamlama, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine dokunma gayretimiz var.”

BÜTÜN MAHALLELERE ULAŞIYORUZ

Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fatma Hamzaçebioğlu ise mahallelerde yürüttükleri çalışmalarla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Yeşilova Mahallesi dere yolu tahkimat çalışması, Okçular Mahallesi 1 Nolu Cami altı mevkiinde logolu duvar çalışması, tretuvar çalışması ve yol betonlama çalışması, Aktoprak yukarı mevkiinde duvar çalışması, Ayvalı Mahallesi Merkez Camii Sokak’ta yol betonlama çalışması yaparak altyapı sorunlarını asgari düzeye indirmeye gayret ediyoruz.

Yaptığımız çalışmaları bir plan dahilinde yürüterek bütün mahallelerimize ulaşmaya gayret ediyoruz.”

Diğer yandan Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de parkların temizliğini ve bakımını düzenli bir şekilde yapıyor. Çocuk oyun parklarında yer alan futbol ve basketbol sahalarının zeminleri akrilik boya ile boyanıyor. Müdürlük ayrıca parklarda yer alan oyun gruplarının rutin kontrollerini yaparak çocuklar için güvenli hale getiriyor.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri