Ortahisar Belediyesi'nden tabela itirazı! “İlçemiz içerisinde yararlanamıyoruz”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantıları devam ediyor. Toplantının bugünkü oturumuna Başkanvekili Faruk Kanca Başkanlık yaptı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantıları bugün de devam etti. Bugün yapılan oturumda ilan reklam ve tabela yönetmeliği görüşüldü.

“BİLLBOARDLARDA İSTEDİĞİMİZ ZAMAN YER BULAMIYORUZ”
Başkan Kaya, “İlçe belediyesi olarak yaşadığımız bir soruna değinmek istiyorum. Özellikle ilçemiz sınırlarındaki alanlarda, kendimizi ifade edebileceğimiz, çalışmalarımızı aktarabileceğimiz reklam alanlarından yoksunuz. Büyükşehir düzenlemesi yapılırken bu konu nasıl göz ardı edilmiş bilmiyorum; fakat bu konuda çok sıkıntı yaşadığımızı ifade etmek durumundayım. Özellikle billboardları kullanmak istediğimizde ya sıra olması sorunuyla ya da maliyetlerle alakalı sorunla karşılaşıyoruz. Biz Ortahisar Belediyesi olarak kendi sınırlarımız içerisinde kendi billboardlarımızı, kendi reklam alanlarımızı oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda bir ‘yönetmelik değişikliğine mi ihtiyacımız var’ buna bakılıp, bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Çünkü gerçekten burada mağduriyetimiz var. Büyükşehir Belediyemiz bütün reklam alanlarını zaten kullanıyor ama biz merkezdeki bir belediye olarak o alanlarda istediğimiz zaman yer bulamıyoruz. Bunun çözümüyle ilgili meclisimizin ortaya bir irade koymasını talep ediyoruz.” dedi. Başkan Kaya’nın talebi üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Faruk Kanca, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hayati Yavuz’a konunun komisyonda değerlendirme yapmalarını söyledi.

GRUP BAŞKAN VEKİLİ ZORLU: “TABELA VERGİLERİNDEN MAHRUMUZ”
Başkan Kaya’nın ardından söz alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Cüneyit Zorlu, Ortahisar Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisinde olmasına rağmen, büyükşehire ait olması nedeniyle birçok cadde ve sokaktaki tabela vergilerinden faydalanılamamasını eleştirdi. Zorlu, “Uzun Sokak, Maraş Caddesi, Kunduracılar bizim sınırlarımızda ancak biz buradaki tabela vergilerinden faydalanamıyoruz. Bu sorunun bir an önce giderilmesini çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Meclis toplantısı gündemdeki maddelerin oylanmasıyla sonlandı.

Yapılan oylama sonrasında İlan, Reklam ve Tabela Yönetmeliğindeki değişiklikler kabul edildi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri