Ortahisar Belediyesi’nden yeni hamle! Çöpler kaldırılmaya başlandı

Ortahisar Belediyesi Deliklitaş’a dökülen çöplere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca uygulanan ceza sonrası kaldırma işlemlerine başladı.

Ortahisar Belediyesi ekipleri Deliklitaş Çöp Aktarma İstasyonu önüne dökülen çöpleri toplamaya başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, 150 ton evsel çöpü yol kenarına döktüğü belirlenen Trabzon Ortahisar Belediyesi'ne 2 milyon 598 bin lira idari para cezası uygulaması sonrası çöpler toplatılmaya başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 150 ton evsel çöpü yol kenarına döktüğü belirlenen Trabzon Ortahisar Belediyesine 2 milyon 598 bin lira idari para cezası uygulandığını bildirmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanlığının, ilçede toplanan çöpleri yol kenarına döktüğüne ilişkin ihbar üzerine Trabzon İl Müdürlüğü ekiplerince Çukurçayır Mısırlı Mahallesi'nde denetim yapıldığı denetimler neticesinde ise Ortahisar Belediye Başkanlığına ait çöp toplama araçlarının yaklaşık 150 ton evsel çöpü yol kenarına döktüğü bildirilmişti.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, konuya yönelik yaptığı açıklamada, "Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın sitesinden bize ceza kesmişler. Bize tebliğ yok. Kamu kurumuyuz, bize uyarı bile yapmadan direkt Ankara'dan ceza geliyor. Herkes elini vicdanına koysun.

Çözüm adına her türlü girişimde bulundum. Elimizden gelen gayreti gösterdik. Vazifemiz olmamasına rağmen çöpleri taşıdık. Konunun özü budur. Söylenecek çok şey var. Resmen sahipsiz bırakıldık. Buraya da dökmeye devam edeceğim.

Taşıma görevi olanlar gelsin taşısınlar. Sadece bizim araçların yolu kesildi. Garip olan bir nokta da bu. Vatandaşlar sadece bizim araçlara "Giremezsiniz" diyor. Çözüme katkı vermeye çalıştık, 11 saat süreyle araçlar alıkondu." ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri