Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğü yeni binasında hizmete başladı

Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğü, birçok birimin de yer aldığı yeni binasında hizmete başladı.

Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğü, Erdoğdu Mahallesi Şükraniye mevkiinde yeni hizmet binasında faaliyete başladı. Yeni hizmet binasında İlçe Sağlık Müdürlüğü İdari İşler Birimleri, Çevre Sağlığı Birimi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlık Merkezi, Verem Savaş Dispanseri, 112 İstasyonu da bulunuyor.

Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren iki Sağlıklı Hayat Merkezi bulunuyor. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüs alanında bulunan “Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi” 2017 Nisan ayından bu yana hizmet verirken, 2023 Aralık ayı itibariyle de 3 Nolu Erdoğdu Mahallesinde “Erdoğdu Sağlıklı Hayat Merkezi” hizmet vermeye başlamıştı.

Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Hayat Merkezleri bünyesinde verilen hizmetlere dair yapılan açıklama şu şekilde;

Beslenme Danışmanlığı

Diyetisyenlerimiz tarafından gerek sağlıklı bireyler ve gerekse hastalar için yaş, cinsiyet ve özel diyet gerektiren durumlara göre (obezite, kronik hastalık, gebeler, çocuklar, ergenler, yaşlılar vb.) beslenme programları hazırlanıp danışmanlık ve izleme değerlendirme hizmeti verilmektedir.

Psikososyal Destek Danışmanlığı

Psikologlarımız ve sosyal çalışmacılarımız tarafından kişilerin ruhsal ve/veya fiziksel sağlık sorunları, evlilik veya çift ilişkisi, aile ve çocuklarla iletişim, iş veya okul yaşamı, özel yaşamı gibi konularda yaşadıkları psikolojik ve sosyoekonomik sorunların çözümü için danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı

Çocuk gelişimcilerimiz tarafından 0-18 yaş arası çocukların gelişimleri değerlendirilmekte, izlem ve danışmanlık (teknoloji bağımlılığı, kardeş kıskançlığı, okul korkusu, davranış bozukluğu vb) hizmeti verilmektedir.

Fiziksel Aktivite Danışmanlığı

Fizyoterapistlerimiz tarafından kişilerin ihtiyaçlarına göre (duruş bozukluğu, kilo fazlalığı, solunum eğitimi vb.) bireye özel egzersiz ve fiziksel aktivite programları düzenlenerek danışmanlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca danışanlarımız haftada iki gün oluşturulan gruplar halinde fizyoterapistlerimiz gözetiminde merkezlerimizde bulunan spor salonlarından yararlanabilmektedirler.

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim (KETEM) Danışmanlığı

Meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerinin erken teşhisi için tarama, eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmektedir. 40-69 yaş aralığındaki kadınlarda mamografi ile meme kanseri taraması, 30-65 yaş aralığı kadınlarda HPV testi ile rahim ağzı kanseri taraması ve 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklerde gaitada gizli kan testi ile tarama yapılmaktadır.

Sigara Bırakma Polikliniği

Sigara bırakmak için başvuran bireylerin değerlendirilmesi sonucunda kişinin psikososyal destek tedavisi ve uygun olanlarda psikososyal destek tedavisine ilave olarak ilaç tedavisi verilmektedir.

Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Danışmanlığı

Merkezimize başvuran kişiler diş hekimlerimiz tarafından muayene edilerek ağız ve diş sağlığının korunması konusunda danışmanlık verilmektedir. Ayrıca toplumda ağız diş sağlığı bilincinin geliştirilmesi için okullarda eğitimler yapılmaktadır.

Kadın ve Üreme Sağlığı Danışmanlığı

Başvuran bireylere üreme sağlığı konusunda danışmanlık hizmeti verilerek kişiye uygun aile planlaması yöntemini seçmelerine yardımcı olunmaktadır. Ayrıca rahim içi araç (spiral) uygulaması talebinde bulunan kadınlar değerlendirilerek uygun olanlara uygulama yapılmaktadır. Müracaat eden gebelere gebelik süreci, doğum öncesi bakım, doğum ve lohusalık dönemi ile ilgili danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Enfeksiyon Kontrol Hizmetleri

Bulaşıcı hastalıklar ve korunma yolları hakkında halk ve okul eğitimleri yapılmakta ayrıca verem savaş biriminde verem hastalığı tedavi ve takipleri ile verem temaslı muayenesi ve kontrolleri yapılmaktadır.

Sağlıklı Hayat Merkezlerimizdeki tüm hizmetler ücretsiz olarak verilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri