Ortahisar Yazar Buluşmaları başladı! “Trabzon'u tanıtacağız"

Ortahisar Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Ortahisar Yazar Buluşmaları’ bugün başladı.

Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği ‘Ortahisar Yazar Buluşmaları’ bugün başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında hayata geçirilen ‘Ortahisar Yazar Buluşmaları’ 3 gün boyunca sürecek.

Bugün, yarın ve sonraki gün sürecek olan etkinliklere 45 yazar ve şair dinleyici ve okurlarla bir araya gelecek.

Etkinliğin açılışında açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, şunları söyledi: “Sizlerin de bildiği gibi 3 gün önce Ankara'da, Cumhuriyetin kalbi Ankara'da ayrıca bir terör saldırısı yapıldı. Bu saldırıda şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralarınıza acil şifalar diliyorum.

Terörün amacı bu topraklarda huzuru bozmak, korku salmak, insanların mutluluğunu engelleyerek ama bizler asla onların o amaçlarına ulaşmaması adına kararlılıkla, dimdik durarak bu topraklarda terörün kötü salmasına, yer bulmasına asla fırsat vermeyeceğiz.

Bu cennet vatandaşlarımızın huzuru bozmak, korku salmak, insanların mutluluğunu engelleyerek ama bizler asla onların o amaçlarına ulaşmaması adına kararlılıkla, dimdik durarak bu topraklarda terörün kötü salmasına, yer bulmasına asla fırsat vermeyeceğiz."

İPTAL ETMEYECEĞİZ
"Etkinliklerin iptaline ilişkin bir takım kararlar iletildi. Fakat arkadaşlarımız da oturduk, dedik ki eğer etkinliklerimizi iptal edersek, tam da terörist istediği amacıyla iletmiş oluruz. Asla etkinliklerimizi iptal etmeyeceğiz. Karanlıkla etkinliklerimizi yaptık. Genel Merkezimiz de bu doğrultuda bir karar aldı ve bütün Türkiye'de etkinliklerimizi iptal edilmemesi gerektiğini işaret eden bir belediye yayınladılar. Ayrıca kıymetli arkadaşlar, biz seçildiğimiz gün itibariyle

KİMLİĞİYLE ÖN PLANDA BİR ŞEHİR
Trabzonumuzu yeniden bir kültür sanat kenti haline getirmek istediğimiz açıktır. Trabzon, kuruluşumuz günden bugüne gerçekten de kimliğiyle öyle bir kenttir. Geliştirdiği birbirinden değerli aydınlar, sanatçılar, yazarlar, şairler, rektallar da alınan bir kenttir.

Ama bu güzel kenti karanlığa mahkum etmek isteyen mafiyeler, özellikle yazarlar buluşması etkinliğimizi iptal ettirebilmek için bir takım provokasyonlara geçtiler. Bu konu batına da yansıdı. Sizlerin de bilgisi dahilde. Sağ olsun Trabzon'un aydın insanları, ziyade insanları bu provokasyonu yapmak isteyenleri hiç vermediler ve etkinliğimize destekçiler. Onlara huzurunuzda çok teşekkür ediyorum.

HEPİMİZİN GÖREVİ
Trabzon, Anadolu'nun tarihi başkentliği içeriğinde bir kenttir. Bakın bazıları ben de duyunca hayret ettim. Trabzon, Sabahattin Ali'nin kentidir. Tam da buradan yola çıkarak, ilkini düzenlediğimiz yazar konuşmaları etkinliğimize Hasan İzzet'in itibar etti. Biz Trabzon'u bir değerimizin ismiyle bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz arkadaşlar. Kararlıyız. Bu kentliği hak ettiği yere, o kültür, sanat, başkenti kimliğiyle kavuşturacağız. Trabzon'u Türkiye'ye ve dünyaya bu kendiliğiyle, arzularıyla, sanatçılarıyla, kültürüyle, sanatıyla tanıtmak bizim misyonumuz. Ve hepimizin de görevidir değerli arkadaşlar.

HERKESİ DAVET EDİYORUM
Bugün bu görevi yapma gayesiyle, yapma çabasıyla ilk yazar buluşmalarımızı düzeleceğiz. Aramızda birbirinden değerli yazarlarımız var. Üç gün boyunca bu etkinliklerimiz sürecek. Trabzon'umuzun, Türkiye'nin en saygın, en değerli, aydınlanır yazarlarını, şairlerini Trabzon'la müteahhit etmemiz, konuk etmemiz, onurlu ve mutluluğunu yaşayacağız. Yarın, ertesi gün ve ertesi gün, üç gün sürecek bu etkinliklere bütün Trabzon'un hemşerilerini davet ediyoruz."

İLHAM VERECEK
CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, "Hepinizin bildiği gibi terör saldırısı hepimizi derinden üzdü. Ben de bir kere daha teröristleri kınıyorum. Ölenlere rahmet. Aralarında Trabzonlu hemşehrimizin de bulunduğu yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Dün itibariyle Sayın Genel Başkanımız hem cenaze törenlerine katıldı, hem de onları, yaralı olanları da hastanede ziyaret etti.

Ve bize de tabii oradan hemşehrimizin de hemen görüntüyü, Genel Başkanımızın da ziyaret ettiğini iletti. Şimdi şuradan, Trabzon'dan çok açıkça teröristlere bir şey söyleyelim. Bizim teröristlerle ne oturacak masamız var, bizim onlara ne verecek bir numuniyetimiz var, ne devletimiz var, ne de toprağımız var.

O nedenle cumhuriyetin ilçeleri, devrimlerin amacı doğrultusunda hepimiz çalışmaya devam edeceğiz. Ben, cumhuriyetimizin 101 yılını kutlamıştık. İkinci yüzyılın bu ilk yılında cumhuriyeti kutlamamıza tekrar birkaç gün varken, Sayın Ortahisar Belediye Başkanımıza ve ekibine, böylesine güzel bir etkinliği ve benimki gelene kadar gelecek etkinliği yaptıkları için kutluyorum, tebrik ediyorum.

Seçilen hem konu hem de yazar çok anlamlıdır. Çünkü Hasan İzzet'in dinama hem bu toprakların kırdığı bir o kadar da kurtuluşa ve kurtuluşu anlatan, tanıklık eden, hayatına okuduğumuz zaman da hepimize gerçekten ilham verecek bir hayat yaşayan bir yazarı. Elbette bu seçim son derece doğru bir seçim olmuştur.

Cumhuriyetimizin birkaç yıl sonra kutlayacağımız bir zaman dilinde. Ondan da öte, hem yerel sanatçılarımızın hem de ulusal sanatçılarımızın bir araya geleceği ve kültürleri birbirine aktarabileceği bir süreci de hep birlikte yaşayacağız buradan. O yüzden bir kez daha il dışından satılan sanatçılarımıza, ilimizden satılan sanatçılarımıza buradan saygılarımı, sevgilerimi gösteriyorum." dedi.

DESTEK VERİYORUM
CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, "Trabzon gibi Anadolu'nun başkentlerinden bir şehrimizde böyle her geçmişten alıp her denizden ışık tutacağımız bir çalışmaya önderlik yapmışlardır. Dolayısıyla biz de kadim şehrimiz, kültür şehrimiz dediğimiz şehrimiz hatta futbol şehrimiz, futbol şehrimiz dediğimiz Trabzon. Bunları başkanım da biraz önce söyledi.

Bir çok yazar Trabzon'da olmamasına rağmen hikayelerinde veya yaşadıklarında Trabzon'umuz hep Trabzon'dan öneri yapmış, yer vermiş ve buradaki tarihiyle, kültürüyle Trabzon'un ne kadar önemli bir şehri olduğunu bizlere göstermiştir.

Dolayısıyla bizler de Trabzon'da yaşayan, bu şehre dönebilen insanlar olarak ve bu anlamda siyaset yapan Türkiye Cumhuriyeti'nde Trabzon'un ve bu Cumhuriyeti'nin temel iktidarı üzerinden siyaset yapan bir il başkanı olarak bu yapılan çalışmalara yönettim, katılıyorum ve destek veriyorum." ifadelerini kullandı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, şunları söyledi: "Bu yapılan ilk programda bunun bir başlangıcı olacak diye düşünüyorum. Ve bunun arkası genelde Trabzon gerçekten kültür ve sanatın başkentidir. Doğu Karadeniz'de bir imparatorluklara başkentlik yapmış. İmparatorluk, Padişahların yaşadığı bir şehirdir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ve birçok daha tarihsel özelliği olan bu kentin. Ondan sonra adı farklı alanlarda alınmadan, farklı yerlerde alınmadan, kültürüyle, edebiyatıyla, sanatıyla, iş hayatıyla beraber alınacak bir kent olması için biz de elimizden gelen neyse onun fazlasını yapacağız."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri