Selahaddin Çebi'den Ahmet Kaya'ya "şelale projesi" çıkışı! "Hangi projeni engelledik?"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi açıklamalarda bulundu.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Çebi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın Çağlayan Şelalesi projesiyle ilgili olarak "Bir takım çalışmalarda engellerle karşılaştık, önümüze sebepsiz, gereksiz engeller çıkarılıyor" sözleri ile ilgili olarak konuştu.

Çebi konuya dair açıklamasında, "Dünkü basın açıklamasında Ahmet Kaya "Şelale ile ilgili engellemezlerse" diye bir ifade kullandı. Biz senin hangi projeni engelledik? Proje getirdin, destek istedin de hangisini engelledik? Hazır olan projeyi hayata geçiremiyorsun. Türkiye’de eşi benzeri yok, Ahmet Metin Genç Başkanımızın bizzat ilgilendiği ve toplantı yaptığı metrekareye metrekare olarak verdiği ve sözleşmeye yazdığı Çağlayan Kentsel Dönüşüm projesi seni bekliyor. Elinden tutan mı var? Hem de senin bölgen. Bütün projeler hazır, anlaşmalar yapılmış" dedi.

Ahmet Kaya ne demişti?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya hayata geçirmeyi planladıkları şelale projesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

"Yaklaşık bir aydır bu konu üzerinde çalışıyoruz. Birkaç defa oraya gittik, yerinde incelemeler yaptık. Burada yapmamız gereken bir yol çalışması var. Çünkü araç yolu yok şu anda. Bir kısmına yürüyerek ulaşabiliyorsunuz ki fotoğraflarda siz de göreceksiniz; yürürken bir arkadaşınızın elindeki orakla, bir arkadaşımızın da elindeki mazotlu tırpanla yolu açması ile Çağlayan Şelalemize ulaşmış olduk. Güzergah çok güzel. Vadinin içi inanılmaz güzel, böyle tertemiz dupduru suyun aktığı bir vadiden bahsediyorum. Ve şelalemiz arkadaşlar. Şu aylarda bile debisi çok iyi ve özellikle düşü yüksekliği müthiş. Yani iddialı bir şey söyleyeceğim bölgemizde böyle bir şelale yok. Bakın Karadeniz Bölgesi’nde öyle bir şelale yok. Ayrıca belki de Türkiye'deki sayılı şelalelerden bir tanesi.”

"Tabii bugüne gelinceye kadar birçok görüşme de yaptım. Sayın Valime konuyu arz ettim. O da hayretler içinde ‘Burası Trabzon'da mı, Ortahisar'da mı?’ dedi. Sonra Ticaret Odası Başkanımızla, Trabzon'daki turizm bileşeni bazı arkadaşlarımızla Çağlayan Şelalesi’nin görüntülerini paylaştığımda onlar da inanamadılar. Çok mutlu oldular. Trabzon'a çok değer katacağına, buranın mükemmel bir turizm destinasyonu olacağına inandıklarını ifade ettiler."

"Girişimimizi yaptık, orman izinleri konusunda resmi başvurumuzu yaptık. Altını çizerek söylüyorum, eğer bir engelle karşılaşmazsak ki bundan kaygılıyız, biz bu güzel cennet köşesini bir yıl sonra Trabzon’umuza kazandırma iddiasındayız. Bir takım çalışmalarda engellerle karşılaştık, önümüze sebepsiz, gereksiz engeller çıkarılıyor. Yazdığımız yazılara cevap verilmiyor, patinaj yaptırılıyoruz ama şikayetçi değiliz. Aşmak için mücadele ediyoruz."

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri