Selahaddin Çebi'den Kültür Yolu Festivali'ndeki davet krizi için açıklama! "Daha doğru olurdu..."

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi Trabzon’da düzenlenen Kültür Yolu Festivaline ilişkin Haber61’e açıklamalarda bulundu.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Kültür Yolu Festivali'ne dair yapılan eleştirilere ve yaşanan davet tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu.

Çebi, Haber61’e yapmış olduğu açıklamada, "Trabzon şehrinin değerleri ve Trabzonspor bizim kırmızı çizgimizdir" ifadelerini kullandı.

"TRABZON'UN TARİHİYLE İLGİLİ BİRÇOK GÖSTERİ VAR"

Trabzon şehrinin turizm, eğitim ve sanat şehri olduğunu kaydeden AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, "Trabzon'da festivalin olmasını çok önemli ve değerli görüyoruz. Destekliyoruz tabi. Ülke olarak Yani Filistin konusunda da bir hassasiyetimiz var. Eğlence tarafından daha çok; düşünce, fikir, sanat yönü daha ağıra çıkıyor. O alanda çok değerli fikir adamları da var. Düşünce adamları da var. Trabzonlu insanlar da var. Sanattan, resim sergisinden tutun Trabzon'un tarihiyle, Türkiye'nin tarihiyle ilgili birçok gösteri var. Tabi ben de henüz katılamadım biraz rahatsızlığımdan dolayı. Katılacağım, gezeceğim. Tabi bizim Trabzon şehri bizim için çok değerli. Trabzon şehrinin değerleri ve Trabzonspor bizim kırmızı çizgimiz.” dedi.

"BİZİM DE HASSAS OLDUĞUMUZ DEĞERLER..."

‘Trabzon’un değerlerini bilen ve daha iyi anlatılacak olan sanatçıların var olmasını isteriz’ ifadelerini kullanan Başkan Çebi, “Trabzon'un değerlerine, Trabzon kimliğine ve Trabzonspor’a karşı olumsuz bir görüş beyan eden kişilere, paydaş olmamasına rağmen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız dâhil etti ve iptal ettiler Trabzon programlarını. Belediyede Kültür Bakanlığı düzenliyor ama Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımızın paydaş olmama dâhilinde iptal edildi. Bizim de hassas olduğumuz değerler onlar. Onlar Trabzon, Trabzon'un değerleri ve Trabzonspor'u bizim kırmızı çizgimizdir. Elbette Trabzon'u bilen, Trabzon'un değerlerini daha iyi anlatacak, daha güçlü paylaşacak sanatçılar, fikir adamları, düşünce adamları olsun isteriz, var da yani; Trabzon'un düşünce adamları da var. Bu yönüyle aralarında birkaç kişi olabilir. Biz onlara da müdahale ediyoruz. Siyasi anlamda da müdahale ediyoruz. Belediye Başkanımız da müdahale ediyor" şeklinde konuştu.

“BEN DE DAVET EDİLMEDİM”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Kültür Yolu Festivali'ndeki davet tartışmaları için ise şu ifadeleri kullandı;

“Davet konusunda duyurularla gittiler. Ben de davet edilmedim, WhatsApp gruplarına attılar. Herkesin WhatsApp grubunda var. Ama belli ki, davet edilse daha doğru olurdu. Siyasi parti temsilcileri, şehrin dinamikleri, şehrin yöneticileri telefonla bizzat davet edilse daha isabetli olurdu diye düşünüyorum.”

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri