TEKNOFEST’te KTÜ fırtınası!

Karadeniz Teknik Üniversitesi, yenilikçi projelerin sergilendiği TEKNOFEST 2024’te yerini aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, "Milli Teknoloji Hamlesi"ne tam destek ile Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek teknolojilerin keşfedildiği, yenilikçi projelerin sergilendiği TEKNOFEST 2024’te yerini aldı.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük Teknoloji ve Havacılık Festivali olan TEKNOFEST, bu yıl Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda kapılarını teknoloji meraklılarına açtı.

Aralarında kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının yer aldığı 128 kurumun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Karadeniz Teknik Üniversitesi de G-6 numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. 2 Ekim 2024 tarihinde açılışı gerçekleştirilen dev organizasyonun ilk ve ikinci gününde TEKNOFEST paydaşı olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin standında yer alan teknoloji ürünlerine katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

"Gençlerimizin Özgüveni Yerinde"

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TEKNOFEST sayesinde Türk gençliğinin özgüveninin yerine geldiğine dikkat çekerek “Üniversite olarak gelişen ve dönüşen dünyada, ülkemizi geleceğe taşımak adına gençlerimizi yetiştirirken bir yandan da teknoloji yarışmalarına katılım sağlamaya, burada KTÜ’nün geliştirdiği ürünleri sergilemeye çalışıyoruz. Artık Türk gençliği ‘Biz de yapabiliriz, biz de başarabiliriz!’ diyor. Gençlerimizin özgüveni yerinde. KTÜ olarak her alanda olduğu gibi teknoloji ve inovasyon alanında da öncü olmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz, TEKNOFEST'te yer alan projeleri ile dünya genelindeki bilimsel gelişmelere katkı sağlıyor. Gençlerimiz bu yıl, geleceğin teknolojilerini şekillendirecek projeler ile sahada yer alıp bu teknolojileri geliştirerek ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sağlayıp mutlu oluyor.” dedi.

Çok Sayıda Teknoloji Ürünü Görücüye Çıktı

6 Ekim’e kadar devam edecek olan TEKNOFEST’teki KTÜ standında; Beyin Bilgisayar Arayüzü Tabanlı Yarış Uygulaması, Hangar Teknoloji ve AR-GE Takımı Gökkalkan Hava Savunma Sistemi, İnsansız Deniz Araçları, İnsansız Su Altı Sistemleri, KTÜ Uzay Kulübü Cansat, İHA, Model Uydu, Roket, Robolig, Manyetik Fırlatıcı, Seebeck Efekt, Süperiletkenin Tuzaklanması, Tesla Bobini isimli teknoloji ürünleri ve projeleri yer alacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri