Trabzon Büyükşehir itfaiyesi 2 bin 670 vakaya müdahale etti!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 2024 yılı içerisinde 18 ilçede 2 bin 670 vakaya müdahale etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2024 yılı boyunca 18 ilçede toplam 2 bin 670 vakaya müdahale etti. Yangın, sel, su baskınları ve trafik kazaları gibi acil durumlara anında müdahale eden itfaiye ekipleri, modern araç ve ekipmanlarla çok sayıda can kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

Ekiplerin, hızlı müdahale prensibiyle görev yaptığı belirtilirken, yıl içerisinde gerçekleşen olayların bin 268’ini yangınlar, 157’sini trafik kazaları, 995’ini can kurtarma operasyonları, 35’ini güvenlik olayları, 5’ini sel ve su baskınları, 210’unu ise diğer çeşitli olaylar oluşturdu.

EN YOĞUN İLÇE ORTAHİSAR OLDU

Vakaların ilçelere dağılımında Ortahisar, bin 117 vaka ile en yoğun bölge olarak öne çıkarken, Akçaabat’ta 331, Of’ta 175, Yomra’da 122, Sürmene’de 109, Vakfıkebir’de 104, Beşikdüzü’nde 98, Arsin ve Maçka’da 89, Çarşıbaşı’nda 64, Çaykara’da 38, Köprübaşı’nda 32, Tonya’da 32, Şalpazarı’nda 31, Hayrat’ta 28, Düzköy’de 25 ve Dernekpazarı’nda 24 vakaya müdahale edildiği açıklandı.

Ayrıca, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de de 17 olayda itfaiye ekiplerinin müdahalede bulunduğu belirtildi.

EKİPLERİMİZ NÖBETTE

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için şehrimizin her köşesinde meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edebilmek için itfaiye ekiplerimiz nöbettedir.

Düzenli eğitim ve tatbikatlar yapan nitelikli personelimiz, sağlam altyapımız, modern araç sistemimiz ve ekipmanlarımızla, Trabzon’umuz için her zaman hazırız” ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri