Trabzon Büyükşehir Meclisi'nde proje gerginliği! CHP'li Zorlu'ya Başkan Genç'ten 'Kısır Polemik' cevabı

Ortahisar Meclis Başkan Vekili Cüneyt Zorlu, Düzköy ve Köprübaşı'nda yapılacak projenin önceliğin neden Düzköy'e verildiğini sordu. Başkan Ahmet Metin Genç, tüm şehre hizmet ettiklerini belirterek, polemiklerden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantılarının sonuncusu bugün yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Ortahisar Belediye Meclis Başkan Vekili Cüneyt Zorlu, Düzköy ve Köprübaşı ilçesinde yapılacak olan Su Kanalizasyon ve Altyapı Projesi (SUKAP) kanalizasyon ve arıtma çalışmasına yönelik soru yöneltti.

ÖNCELİK NEDEN DÜZKÖY'E?

İki ilçede yapılacak olan projenin önceliğinin neden Düzköy’e verildiğini soran Zorlu, “Düzköy’de arıtma tesisi ve kanalizasyon yapılmasını önemsiyoruz. 233 milyon gibi bir yatırım yapılacak TİSKİ bunu kredi ile yapacak. Öncelik nasıl alınmıştır bu konuda öğrenmek istiyorum Sayın Bakanın bölgesi olduğu için mi öncelik verilmiştir. Ortahisar’ın denizine dereler lağım akıtmaktadır. Bunun için çalışma yapılacak mı?” ifadeleri kullandı.

KISIR POLEMİKLER

Başkan Genç, soruya yönelik, “Bunun önceliği nerede diye sorup sonra içinizden cevap verip polemik yaratmaya çalışıyorsunuz. Bakanın köyü orası diyerek niye polemik yaratıyorsunuz? Bu şehrin evladı ve bu şehrin her tarafındaki projelere destek veriyor.

Bu tür kısır polemiklere girmeyin. Düzköy ve Köprübaşı’nın ikisinin bir projesi var. Oraya Maçka’yı da dahil ettik çünkü ihtiyaç var. Bakanın, başkanın köyü diye bir durum yok. Bu şehir hepimizin, her tarafa yetişmek istiyoruz. Biyolojik arıtmayı Ortahisar merkez olmak üzere 40 dönüm tespit ettik çalışıyoruz. Periyodik olarak zamanı geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

Bütün bunları plan proje doğrultusunda yapacağız. Bakanın neden önceliği olsun başka bir ilçesine de gidip doğrudan destek oluyor. Köprübaşı ve Düzköy projelenmiş, Maçka yeni eklendi. Şimdi ben Maçkalı olduğum için mi projeye dahil ettim? Diğer ilçelerimizde de bu anlayışla ele alacağız. Ama merkezle ilgili de biyolojik arıtma işi kapsamlı bir iş, maliyetli bir iş yapacağız.” dedi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri