Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Geçit Mahallesi'nde yapımı devam eden Mutlu Köy' projesinde incelemelerde bulundu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, proje kapsamında hayata geçirilecek tarım ve hayvancılık atölyelerinde dezavantajlı bireylerin doğanın terapatik etkisinden yararlanarak engelsiz bireylerle beraber çalışabilecekleri yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını kaydetti.
“BAKANLIK 8 MİLYON TL DESTEK VERDİ”rnrnProjenin dezavantajlı bireylerin rehabilitasyonuna ve istihdamlarına dönük olarak hayata geçirildiğini ifade eden “Toplumumuzun her kesimine hizmet etmek amacıyla görev icra etmeye çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimiz, vatandaşlarımız ise toplumumuzun önemli bir kesimi. 11 bin metrekarelik bir alanda En mutlu Köy projesi adı altında engelli kardeşlerimizin doğayla buluşması, bir şeyler üretebilmesi ve bu ürettikleriyle mutluluğuna katkı sağlayabilmesi için proje gerçekleştirdik. Engelli kardeşlerimizin rehabilitasyonuna dönük olarak onları toprakla buluşturacak seralar, aynı zamanda topraksız üretimi de öğrenebilecekleri sera inşa edeceğiz. Diğer yandan tavuk ve kaz kümesleri yapılacak. El sanatları atölyeleri açılacak.” dedi.
“ANKARA'DAKİ PROJELER ARASINDA BİRİNCİ SEÇİLDİ”rnrnProjenin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle eş finansman modeliyle inşa edildiğini dile getiren Başkan Genç, “Projemizi DOKA ile birlikte bakanımıza sunduk. Eş finansman modeliyle sayın bakanımız bize 8 milyon TL destek oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız şehrimizin evladı Mustafa Varank'a da çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin de 2 milyon TL'lik bütçesiyle birlikte 10 milyona projemizi ihale ettik. Bu projemiz Ankara'ya giden projelerden birinci seçildi. Bundan da ayrıca mutlu olduk.
Projenin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle eş finansman modeliyle inşa edildiğini dile getiren Başkan Genç, “Projemizi DOKA ile birlikte bakanımıza sunduk. Eş finansman modeliyle sayın bakanımız bize 8 milyon TL destek oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız şehrimizin evladı Mustafa Varank'a da çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin de 2 milyon TL'lik bütçesiyle birlikte 10 milyona projemizi ihale ettik. Bu projemiz Ankara'ya giden projelerden birinci seçildi. Bundan da ayrıca mutlu olduk. Şu anda hızlı bir şekilde yapılıyor. İnşallah yıl sonuna doğru 1. etap kısmını tamamlayacağız. 2. etap daha az tutuyor, kaynak bulup onu da en kısa zamanda tamamlayarak bütüncül olarak projemizi dezavantajlı bireylerin kullanımına sunacağız.” diye konuştu.
“DEZAJANTAJLI BİREYLER İÇİN YENİ BİR YAŞAM ALANI”rnrnProjenin temel amacının dezavantajlı bireylerin doğayla iç içe üretime dönük faaliyetlerin içerisinde sağlamak olduğunu ifade eden Genç, “Engelli kardeşlerimiz için yeni bir yaşam alanı oluşacak. Onların aileleri de tabi ki büyük bir fedakârlık yapıyor, yavruları için büyük bir gayreti ve emeği ortaya koyuyorlar. Onların burada doğa içinde dinlenebileceği kafe, restoran tarzında unsurların içerisinde yer alacağı proje olacak. Temel amacımız engelli kardeşlerimizin doğayla buluşmasını temin ederek, üretmelerine katkı sağlamak ve bu şekilde de mutluluklarına ortak olmak.” diye konuştu.
“GÜNLERİNİ DOLU DOLU GEÇİRECEKLER”rnrnProje içinde özel gereksinimli bireylerin mutlu olmasını sağlayacak bütün ünitelerinin düşünüldüğünü ifade eden Başkan Genç, “Dezajantajlı bireyler, istihdamlarının garanti edildiği proje sayesinde doğanın terapötik faydalarından yararlanarak mesleki eğitim ve rehabilitasyon imkânı bulacaklar. Özel gereksinimli bireyler günlerini ekonomilerine katkı veren, çok yararlı ve keyifli uğraşılarla dolu dolu geçirecek. Atölyelerde bizzat kendileri üreteceku2026 Tesisimizde dezavantajlı bireylerin yanında engelsiz bireyleri de istihdam edeceğiz. Her şey özel gereksinimli kardeşlerimizin mutlu ve huzurlu olmaları içinu2026” diye konuştu.