Trabzon Devlet Tiyatrosu, “Hayat Bir Kabaredir” ile sezona ‘Merhaba’ dedi

Trabzon Devlet Tiyatrosu, sezonunun ilk oyunu "Hayat Bir Kabaredir"i tiyatro severlerin beğenisine sundu.

Trabzon Devlet Tiyatrosu 2024-2025 sezonunun ilk oyunu "Hayat Bir Kabaredir"i tiyatro severlerin beğenisine sundu.

Joe Masteroff'un yazdığı, Aclan Büyüktürkoğlu'nun çevirisini yaptığı ve Barış Arman'ın yönettiği oyundaki şarkı sözleri ise Fred EBB’ye ait.

Haluk Ongan Sahnesi'ndeki prömiyere İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, T.C. İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Güler’in yanı sıra, çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Elvan Çanakoğlu, Hazar Altıntaş, Muhammed Aymaz, Sıla Ömeroğlu, Gülendam Rümeysa Altıntaş, Oğuzhan Asak, Göknur Paslı ve Cem Çanakoğlu'nun rol aldığı oyunda, dekor tasarımı Hakan Dündar, kostüm Funda Çebi ve ışık tasarımı da Nihat Bahar tarafından hazırlandı.

1930’ların başında Berlin’de geçen oyun bir kabarede yaşananları konu ediniyor. Oyunun müzik direktörlüğünü ve Koreografisini Didem Atasoy, Clown ve Buffon tekniği çalışmasını ise Ece Zeynep Taşkın üstleniyor.

Trabzon DT Müdürü Ahmet Uzuner her yeni sezon gibi bu sezonda büyük bir özveri ile çalışmalara başladıklarını ve Trabzonlu tiyatro severlere güzel oyunlar izletmek istediklerini belirterek, “2 perdelik müzikal bir oyunla sezona start verdik. Arkadaşlarımız çok yoğun çalıştılar. Umarım izleyenlerde oyundan keyif alır” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri