Trabzon Eczacı Odası'ndan yenidoğan çetesi açıklaması! "Korkunç eylemler..."

Trabzon Eczacı Odası'ndan yenidoğan çetesi için açıklama geldi.

Trabzon Eczacı Odası, bebeklerin ölümüne neden olan yenidoğan çetesi ile ilgili açıklama yayımladı.

Oda Başkanı Uzm. Ecz. Özlem Uğurbaş Arslan'ın imzası ile yayımlanan açıklamada, "Maalesef sağlık çalışanlarına duyulan genel güven ciddi şekilde zedelenmiş, toplumun sağlık sistemi algısında bozulmalar olmuştur" denildi.

Trabzon Eczacı Odası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Yaşatmaya yemin etmiş bir meslek grubunun üyesi olarak, bebek katili hekim ve hemşirelerin içinde bulunduğu korkunç eylemler, bu çürümüşlük, bu ahlaksızlık hepimizi derin bir kedere sürüklemiş ve ülkemizin geldiği noktayla ilgili acı bir sorgulamaya itmiştir.

Bizi diğer canlılardan ayıran; vicdan, sevgi, merhamet ve ahlak gibi, yaradılışımızda bulunan en temel duygulardan yoksun, insanlık dışı bir örgüt ile karşı karşıyayız.

Maalesef sağlık çalışanlarına duyulan genel güven ciddi şekilde zedelenmiş, toplumun sağlık sistemi algısında bozulmalar olmuştur. Aynı zamanda, sağlık sektöründe çalışanların imajı ve itibarına darbe vurulmuştur. İnsanlıktan nasibini almamış ve haksız kazanç elde etmek için bu tür eylemler içerisinde olanlar, devlet bütçesinde milyarlarca liralık zarara yol açmış, sağlık sisteminin kaynaklarının kötüye kullanılmasına neden olmuştur.

18. Bölge Trabzon Eczacı Odası olarak, bu iddiaların üzerine ciddiyetle gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İlgili sağlık otoritelerini ve denetleyici kurumları, konuyu en ince detayına kadar araştırmaya ve sorumluların yargı önüne çıkarılmasını sağlamaya davet ediyoruz. Yenidoğan yoğun bakımlarında çalışan sağlık profesyonellerinin eğitim ve etik standartlarının sürekli olarak gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. İlaç ve tıbbi malzeme temini, kullanım ve denetim süreçlerinin titizlikle kontrol edilmesi ve bu işin profesyonelleri olan eczacıların bu konuda aktif görev alması gerektiğini düşünüyoruz.

Bununla birlikte, unutulmamalıdır ki meslek yeminine bağlı kalan, gece gündüz demeden ömrünü insan hayatına vakfetmiş nice sağlık çalışanının varlığı minnet nedenidir. Halkımızın, görevini sağduyuyla yapan tüm sağlık çalışanlarını konunun dışında tutup, olayı kendi içinde değerlendirecekleri yönünde inancımız tamdır.

Hukuk sistemimizin de gereken adımları hızla atacağına inanıyoruz. Her zaman yetkililerle birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu belirtir, sorumluluk bilinciyle hareket etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri