Trabzon kar yağışı var mı? Ne zaman yağacak? Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Trabzon kar yağışı ne zaman gerçekleşeceği ve iç kesimlerdeki kar tahmnş meteorolojinin bugünkü bülteninde yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Trabzon'da ise özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Şehir genelinde aralıklı sağanak yağış etkisini sürdürürken, yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Trabzon'a Kar Ne Zaman Yağacak?

Meteoroloji, Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmininde bulundu. Özellikle Trabzon'un yüksek kesimlerinde kar yağışının etkili olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları, kar yağışına karşı hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulandı.

Trabzon'da Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Trabzon merkezde yağışlar sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkisini gösterecek. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Özellikle ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilirken, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

Hava Sıcaklıkları Düşüyor

Trabzon ve çevresinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da da sıcaklıklar 3-6 derece düşecek. Bu düşüşle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışının görülmesi bekleniyor.

Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın, İç Anadolu'nun güneyi, İç Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, Trabzon'da rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ve orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Trabzon İçin Önemli Uyarılar

Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre, Trabzon ve çevresinde meydana gelebilecek kuvvetli yağışlara ve kar yağışına karşı tedbirli olunması önem taşıyor. Yüksek kesimlerde yaşayanların özellikle kar yağışına karşı hazırlıklı olması, trafikte dikkatli olunması ve olumsuz hava koşullarına karşı gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

Trabzon'da güncel hava durumu:

Sıcaklık: 17°C

Yağış: Kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

Rüzgar: Kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri