Trabzon Sağlık Turizmi için protokol imzalandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu arasında 'Uluslararası Sağlık Zirvesi' konulu protokol imzalandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu arasında, 'Uluslararası Sağlık Zirvesi' konulu iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen imza törenine, Başkan Ahmet Metin Genç, Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Salih Altınışık ve Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Akademisyenler Başkanı KTÜ Öğretim Görevlisi Şeyda Özgenç Yılmaz katıldı.

DESTEKLEMEYİ HEDEFLİYORUZ

Başkan Genç, protokolün amacına değinerek, “İmzaladığımız bu protokolle birlikte ülkemizde önemli sağlık altyapısına sahip olan şehrimizde sağlık turizmini geliştirmeyi ve desteklemeyi hedefliyoruz. Sağlık alanında yenilikçi çözümlere katkı sağlamak amaçlarımızdan sadece bir tanesidir” dedi.

Törende ayrıca 'Uluslararası Sağlık Zirvesi'nin yıl içerisinde Trabzon'da gerçekleştirilmesi için taraflar arasında ön görüşme yapıldı.

PROTOKOL 18 AY GEÇERLİ OLACAK

Konuşmaların ardından imzalanan ve 18 ay geçerliliği olan protokol metninde şu başlıklar öne çıktı: Ulusal ve uluslararası şirket iş birliklerine destek olmak, yenilikçi sağlık hizmetlerinin gelişmesine katkı sağlamak, dijital sağlık hizmetlerinin ilgili kurumlarda yeterli düzeyde yer almasına öncü olmak, uluslararası üniversiteler arası bilgi transferini gerçekleştirmek, kurumlar arası mesleki eğitimler ve personel hareketliliği sağlamak, sağlık alanında inovatif çözümlere katkı sağlamak, ulusal ve uluslararası sağlık hizmeti kalitesine katkı sağlamak.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri