Trabzon ve çevresinde hava durumu nasıl olacak? Trabzon hava durumu

Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hava durumu değişiklikler gösterecek. Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar mevkii, İç Anadolu (Yozgat ve Sivas hariç), Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Sıcaklık açısından ise genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredilecek. Özellikle iç kesimlerde 3 ila 10 derece arasında artış öngörülüyor. Rüzgarın genellikle hafif, ara sıra orta kuvvette ve kuzey yönlerden eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illere ilişkin hava durumu tahminleri ise şu şekilde:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, lokal kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 30 derece olacak.

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 30 derece olacak.

İzmir: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 36 derece olacak.

Adana: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevrelerde yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 42 derece olacak.

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 39 derece olacak.

Samsun: Parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 25 derece olacak.

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 25 derece olacak.

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 25 derece olacak.

Diyarbakır: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 29 derece olacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri