Trabzon'da Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde "Emzirme Haftası Etkinliği"

Trabzon Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde Emzirme Haftası nedeniyle stant açıldı.

Trabzon Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle stant açıldı.

Hastanede kurulan stantta, polikliniklere tedavi amacıyla gelen anne ve anne adaylarına emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydaları ve anne sütünün faydaları hakkında bilgiler verildi.

Öte yandan standı ziyarette bulunan Başhekim Yardımcısı Dr. Osman Bulut ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Asiye Yeşilyurt ile Kadın Doğum Uzmanları,Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları hastane yönetimi eşliğinde anne ve anne adaylarına bilgilendirme broşürleri ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olma ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Anne sütü, bebeğin büyümesi ve gelişmesi için en uygun besindir. Çocukların daha sağlıklı olması, bebeklerin anne sütüyle beslenmenin öneminin vurgulanarak gündem oluşturulması amacıyla tüm dünyada 1-7 Ekim tarihleri "Emzirme haftası" olarak kutlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri