Trabzon'da Arı Yetiştiriciliği Birliği'nden darp olayına tepki!

Trabzon İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aksoy, basın cemiyetinde açıklamalarda bulundu.

Trabzon İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aksoy, Bayburt'ta yaşanan üzücü olayla ilgili kamuoyuna bir açıklama yaptı. Aksoy, gezginci arıcılık faaliyeti sırasında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, yetkililerden acil müdahale talebinde bulundu.

Trabzon İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aksoy verdiği bilgilerde,
"Trabzon İli Arı Yetiştiricileri Birliği, 1500 asıl, 600 aday üye ile toplamda 160 bin kovan arı ile arıcılık yapmaktadır. Yıllık yaklaşık 3 bin ton bal üretiminin yanı sıra polen, propolis, arı sütü gibi ürünler de üretilmekte ve arıların polinasyon yoluyla meyve-sebze üretimine katkı sağlanmaktadır." ifadelerini kullanarak Türkiye genelinde ise 71 bin üye ile 8 milyon kovanda yılda 114 bin ton bal üretilmekte ve bu üretimin ülke ekonomisine büyük katkı sağlandığı vurguladı.

Bayburt'ta Yaşanan Olay
24 Mayıs 2024 tarihinde Birlik üyesi ve yönetim kurulu üyesi olan Ömer Kuvvet, Trabzon Akçaabat'tan Bayburt Güney Dere Köyü'ne arılarını nakletmiştir. Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün uygun gördüğü hazine arazisine arılarını indirdikten sonra, geri dönüş sırasında köyün imamı ve yanındaki kişiler tarafından yolu kesilerek saldırıya uğramıştır. Kuvvet, şoförü ile birlikte darp edilip Bayburt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Köy muhtarının ise Kuvvet'e tehditler savurduğu bildirilmiştir.

Talepler ve Duyarlılık Çağrısı
Başkan Yusuf Aksoy, Bayburt Valiliği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'ne seslenerek, konunun hassasiyetle incelenmesini ve saldırıya karışan imamlar ile muhtarın görevden alınmasını talep etti. Ayrıca, bu olayı yakından takip edeceğini ve gerekirse Cumhurbaşkanına kadar sesini duyuracağını belirtti.

Yusuf Aksoy, bu tür olayların gezginci arıcılık faaliyetlerini olumsuz etkilediğini ve arıcıların güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Aksoy, açıklamasını kamuoyuna saygıyla duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri