Trabzon'da CHP'den Gülcemal eleştirisi eski projelere yeni vaatler"

CHP Trabzon il Başkanı Mustafa Bak'tan Trabzon'da devam eden projeler hakkında eleştiri geldi.

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, dolgu çalışmalarına 10 yıl önce başlanan ancak yapımı yılan hikâyesine dönen Gülcemal projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Bak, Beşirli ve Toklu mahalleleri arasındaki Gülcemal projesinde yeniden tahkimat çalışmalarının başladığını törenle duyuran Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e, “Gülcemal projesinin neden bugüne kadar yapılmadığının izahatını kim yapacak?” diye sordu.

AK Parti’li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun döneminde başlatılan ancak 10 yıldır tartışmalarla gündeme gelen Gülcemal projesinin durdurulan tahkimat çalışmalarının yeniden yapılacağı törenle duyuruldu.

TRABZON MAALESEF 10 YILDIR BU REZİLLİĞİ SEYRETMEK ZORUNDA KALDI
Bu gelişme üzerine bir açıklama yapan CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, “AK Parti’nin ortak aklı hiçe sayarak Trabzon’a birçok açıdan zarar veren bir projesidir Gülcemal projesi. “Yaptım, oldu” zihniyetinin karşılığıdır. Şehirle denizi birbirinden koparan, denizdeki ekolojik yapıyı bozan, oluşturduğu görüntü kirliliğiyle şehri rezil eden, etrafa yayılan kötü kokularla vatandaşları canından bezdiren Gülcemal projesindeki dolgu çalışmaları da sık sık tartışmalara neden olmuştu. Vahşi depolama ile doldurulan dolgu sahasında tarım toprağı mı ararsınız, çöp mü ararsınız, Kahramanmaraş Caddesi’nden çıkarılan Arnavut kaldırımlarını mı ararsınız, ne bulunduysa dökülen bir dolgu sahasından bahsediyoruz. Trabzon maalesef 10 yıldır bu rezilliği seyretmek zorunda kaldı.

Gülcemal projesi, 3 belediye başkanı, 3 dönem gördü. 750 dönümlük dolgu sahası üzerine kurulması planlanan Gülcemal projesiyle, Trabzon’un sahili katledildiği gibi 10 yıl geçmesine rağmen halen bir adım yol alınamadı. Periyodik olarak vaatte bulunan belediye başkanları, duyurdukları tarihlerde çalışmalarını gerçekleştirilemedi. Bir önceki AK Parti’li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun “Bir türlü içime sindiremediğim bir proje” diye bahsettiği Gülcemal Projesi, son 5 yıl boyunca tamamen unutuldu” dedi.

"YALANCI ÇOBAN GİBİ, KİMSE İNANMIYOR"
Başkan Bak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in Gülcemal projesindeki tahkimat çalışmalarının yeniden başlamasının törenle duyurmasına tepki gösterdi. Başkan Bak, “750 dönümlük dolgu sahasının 250 dönümü 10 yılda tamamlandıysa geri kalan 500 dönümün tahkimatının ne kadar zamanda tamamlanacağını Trabzon halkının zekâsına havale ediyorum. Başkan Genç’e sormak isteriz, 10 yıldır süren bu zulmün, Trabzon halkına izahatını kim yapacak? Maalesef Trabzon halkının bu soruyu sorabileceği muhatabı yok. Gelen şehre ihanet ediyor ve gidiyor.

Kimse hesap vermediği gibi, şimdi de yeni bir proje başlatılıyormuş gibi toplanıp törenle iş makinesinin düğmesine basıyorlar. Daha dolgu sahasının üzerinde ne yapılacağı bile belirlenmemiş. Trabzon halkıyla resmen dalga geçiliyor. Elbette gönül istiyor ki; Sayın Genç, sözünde dursun 5 yıl içinde projeyi ortaya çıkarsın. Ayakta alkışlarız. Biz de gereken desteği verelim. Ancak AK Parti’li siyasetçiler ve belediyeleri artık yalancı çoban gibi. Doğru da söyleseler artık kimse inanmıyor. Bu tarihi tüm vatandaşlarımız lütfen not etsin, 5 yıl sonra Gülcemal ne aşamaya gelmiş hep birlikte görelim” dedi.

KANALİZASYON DENİZE AKIYOR, SAYIN GENÇ ‘PLAJ YAPACAĞIZ’ DİYOR
Dolgu sahasında en önemli sorunlardan birinin de kanalizasyon sularının doğrudan denize akıtılması olduğuna dikkat çeken Bak, “Sayın Genç, ‘Atık suların teknik direnaj sistemi bu projeye entegre bir şekilde sürdürülecek’ diyor bir sonraki cümlesinde ise ‘Biyolojik arıtmanın startını vereceğiz ama bu ayrı bir proje’ diyor. Atık suların denize ulaşmasını engelleyecek sistemle ilgili böyle çelişkili bir açıklama yapan Başkan Genç, Gülcemal projesinde vatandaşların denize girebileceği bir plajın da oluşturulacağını ifade ediyor. Bu açıklamaları da akıl tutulması olarak değerlendiriyoruz” dedi.

TRABZONLU ÇOK BAKAN OLDU AMA TRABZON’A BAKAN OLMADI
AK Parti’nin Trabzon’a aynı projeler üzerinde zaman kaybettirdiğini yineleyen Başkan Bak, “Gülcemal, demiryolu, yatırım adası, ikinci havalimanı ve daha bir çok vaat Trabzon’u uyutma projeleridir. Vizyonsuz AK Parti’li siyasetçiler sayesinde Trabzon’un kaderi kaybetmekten yana olmuştur ve Trabzon maalesef çevre illerin çok gerisinde kalmıştır. Trabzonlu çok bakan oldu belki ama maalesef dönüp Trabzon’a bakan olmadı” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri