Trabzon’da yapımı süren en büyük karayolu projelerinden biri olan Kanuni Bulvarı’nda hizmete giren tünellerden biri olan Çukurçayır Tüneli, bölge halkının hem araçla hem de yaya olarak ulaşımını kolaylaştırıyor. Ancak tüneli yürüyüş yolu olarak da kullanan Çukurçayır Mahallesi sakinleri, tünel içindeki kaldırımların kenarlarında bariyer olmamasından dolayı endişeli.
Mahalle Sakinleri Tüneli Yürüyüş Yolu Olarak Kullanıyor
Doğu Karadeniz’in ve Trabzon’un en büyük mahallesi olan Çukurçayır Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Çukurçayır Tüneli, ulaşım açısından önemli bir rol oynuyor. Mahalle sakinleri, günlük yürüyüşlerinde bu tüneli aktif olarak kullanıyor. Ancak tünel içindeki kaldırım kenarlarının araç yoluna çok yakın olması ve herhangi bir bariyerle ayrılmaması, yayalar için ciddi bir güvenlik riski oluşturuyor.
"Bariyer Yok, Tedirginiz" Diyen Vatandaşlar Önlem İstiyor
Tüneli kullanan vatandaşlar, araç trafiğiyle iç içe ilerlemek zorunda kaldıklarını belirterek, kaldırım kenarlarına koruyucu bariyer yapılmasını talep ediyor. Yayalar, olası bir dikkatsizlik ya da sürücü hatası durumunda yaşanabilecek kazalardan endişe duyduklarını ifade ediyor.
Mahalle sakinleri adına konuşan bazı vatandaşlar, “Tüneli yürüyüş yolu olarak kullanmak zorundayız çünkü başka alternatif güzergâh yok. Ancak kaldırım ile araç yolu arasında hiçbir koruma unsuru yok. Bu da bizi korkutuyor,” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.