Trabzon’da düzensiz göçmenlere operasyon! 144 kişi yakalandı

Trabzon’da düzensiz göçmenlere operasyon! 144 kişi yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Trabzon, Ordu ve Samsun’un da bulunduğu 27 ilde gerçekleştirilen denetimlerde 144 düzensiz göçmenin tespit edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 büyükşehirde eş zamanlı olarak düzenlenen düzensiz göçle mücadele denetimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimlerde 8 bin 322 kişiye kimlik kontrolü yapıldığını ve 144 düzensiz göçmenin tespit edilerek geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini duyurdu.

Mobil Göç Noktaları Sahada Aktif Kullanılıyor

Denetimlerde, 96 Mobil Göç Noktası aracı görev aldı. Bu mobil noktalarda GöçNET veri tabanına bağlı bilgisayarlar, parmak izi cihazları, göç uzmanları ve tercümanlar bulunarak kimlik kontrollerinin hızlı ve etkin bir şekilde yapılması sağlandı.

Bakan Yerlikaya, düzensiz göçle mücadelenin sahada yoğun bir şekilde sürdüğünü vurgulayarak, aynı zamanda yasal kalışı olanların ve turistlerin bu denetimlerden olumsuz etkilenmemesine özen gösterildiğini belirtti.

27 Büyükşehirde Geniş Kapsamlı Denetim

Denetimler; Gaziantep, İstanbul, Mersin, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Hatay, Bursa, Tekirdağ, Antalya, Sakarya, İzmir, Samsun, Kocaeli, Kayseri, Eskişehir, Konya, Denizli, Muğla, Malatya, Diyarbakır, Manisa, Balıkesir, Aydın, Trabzon, Ordu ve Erzurum olmak üzere toplam 27 büyükşehirde Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirildi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri