Trabzon'da eski belediye başkanından acı haber

Trabzon Eski Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu hayatını kaybetti.

Trabzon Eski Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu, 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Hayatını kaybeden Karakullukçu'nun cenaze programına ilişkin detaylar belli oldu. Karakullukçu, 23 Eylül Pazartesi günü öğle namazına müteakip İskenderpaşa Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası aile kabristanlığında defnedilecek.

Orhan Karakullukçu, 1984-1989 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı.

Orhan Karakullukçu kimdir?

Orhan Karakullukçu (29 Mart 1937, Trabzon - 21 Eylül 2024), Türk siyasetçidir. 1984-1989 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanlığı yapmıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nden lisans ve yüksek lisans dereceleriyle mezun oldu. Genç yaşlarında Trabzon İdmanocağı SK ve İTÜ Spor Kulübü'nde futbol oynadı.

Profesyonel iş yaşamına 12 Ocak 1963'te Karayolları Genel Müdürlüğünde başladı ve 1966'ya kadar burada çalıştı; sonrasında Trabzon'da kurulacak olan çimento fabrikasının sorumluluğunu üstlendi.

Ocak 1968'de doçent olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde görev yapmaya başladı. 1973 yılında Trabzon Belediye Başkanlığı'na aday olmak için bu görevinden ayrıldı, ancak ön seçimlerde başarılı olamadı. Sonraki yıllarda ticaretle ilgilendi.

1984-1989 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Trabzon Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Belediye başkanlığı sonrasında ise 5 yıl boyunca TÜBİTAK yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri