Trabzon’da Gülcemal dolgu döküm sahasında hafriyat krizi! Kamyoncular isyan etti

Trabzon’da Gülcemal dolgu alanına çalışan hafriyat kamyon şoförleri isyan etti.

Haber61 - Haber Servisi - Tuncay Lakot - Emrah Paça - Trabzon’da Beşirli Mahallesi’nde bulunan Gülcemal dolgu alanına hafriyat taşıyan kamyon şoförleri çalışmalarının engellendiğini belirterek isyan etti. Döküm sahasının girişine araçlarını çekerek kapatan kamyon şoförleri yetkililerin durumu çözmesini istedi.

Ortahisar İlçesi Beşirli Mahallesinde 700 dönüm deniz dolgu alanı üzerine; eğlenme, yeme içme ve dinlenme amaçlı rekreasyon alanı, çocuk oyun alanları, alışveriş sokağı, 1 kilometrelik plaj, üzerinde su sporlarının da yapılabileceği 2 km uzunluğunda kanal yapılması planlanan Gülcemal Dolgu Alanı kentsel Tasarım Projesi’nin dolgu işlemleri sürüyor.

KAMYON ŞOFÖRLERİ İSYAN ETTİ

Dolgu alanına hafriyat taşıyan kamyon şoförleri, çeşitli sorunlar bahane edilerek çalışmalarının engellendiğini iddia ettiler. Yağmurlu havalarda çalışamadıklarını belirten kamyon şoförleri, havaların düzelmesi ile çalışmaya başladıklarını ancak yeterli sayıda iş makinesinin olmaması nedeniyle uzun süreler beklemek zorunda kaldıklarını söylediler.

Kamyon şoförü Murat Karabina Haber61’e yaptığı açıklamada, “biz belediyemizden yana şikayetçiyiz. Bize her şeyi sunuyorlar, çip veriyorlar, bunları almamız için şart koşuyorlar, fiş satıyorlar ama görün ki çalışamıyoruz. Şuan saat 12:30, sabah 06:30’da kalktık, 07:30’da yükledik, birinci seferi döktük ve bekliyoruz. Öğleye kadar bir sefer attık. Bu ne demektir; hiç çalışmayalım. Belediyenin mazotu yok, makine çalışmıyor, bir tane makine var, herhangi bir çalışma yok” dedi.

“BUGÜN RAMAZAN, EVE PİDE ALIP GİDİP GİDEMEYECEĞİMİZ BELLİ DEĞİL”

Bir diğer kamyon şoförü Erkan Sarı ise “biz yaklaşık 35 gündür olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmıyoruz. Tam havalar düzeldi çalışmak için geldik, makine yok dediler. Çip aldık paramızı verdik, paramızla rezillik yaşıyoruz. 30-40 gündür çalışamıyorum, şoför maaşı veriyorum, vergi veriyorum, bende altından kalkamıyorum. Bizde insanız, Bugün Ramazan, eve pide alıp gidip gidemeyeceğimiz belli değil. Zaten mazota yetişemiyorsun, birine fiyat veremiyorsun. Bizimde çoluk çocuğumuz var, evimize ekmek götüreceğiz. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haber61’e konuşan bir şoför de “Belediyenin ve resmi araçlar yağmurda çalışıyor. Yağmurda biz çalışamıyoruz. Mesaj geliyor çalışma var deniyor. Geliyoruz, bir saat çalışıp tekrar gidiyoruz. Bu kadar insanız, vergimizi ödüyoruz, şoförlere maaş ödüyoruz” dedi.

“DÜZENDE BİR SORUN VAR”

Bir başka şoför ise “Buraya bir yetkili gelmedi. Hani Zafer Müdür, nerde İsmail Bey, İsmail Bey asıp kesiyordu, gelsin. Çip diyorlar, alıyoruz, vergi diyorlar ödüyoruz. Birde bir ekmek yiyeceğiz. Bugün Ramazan, mübarek gün, herkes sabah 5 buçukta 6’da buraya gelmiş çalışmaya. Neden? Şimdi X kişi ekmek yiyor da, Y kişisi ekmek yiyemiyorsa, o zaman düzende bir sorun var demektir. Samsun’dan gelse, gelirdi. Kaç saattir bekliyoruz. Sen bizi sallamıyorsan, bizde seni sallamıyoruz.” dedi.

“İŞ MAKİNESİ SAYISININ ARTIRILMASI LAZIM”

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu, Haber61’e yaptığı açıklamada, “Burada yaklaşık 200 kamyon 4 saattir bekliyorlar, içeri giremiyorlar. Bir iki araç alıp kapıyı kapatıyorlar. Nedeni de içeride yeterli sayıda iş makinesinin olmaması. Bir makine var, bu makine gelen malzemeyi denize itecek, sonra diğerleri alınacak. Bu arkadaşlar Ramazan günü mağdur durumdalar. İçerideki iş makinesi sayısının Büyükşehir Belediyesi tarafından artırılması gerekiyor. Çünkü, bu kadar kamyon döküm yaptığı zaman bunu denize itmesi de zaman alır. İçeriyi gezdim, bir tane iş makinesi 10 tane kamyon var. Bu kamyonlar onların çıkmasını bekliyor. Günde 10 sefer atarak evlerine ekmek götürürken şimdi iki sefer atamıyorlar. 3 tane daha iş makinesi olduğunu ancak bakımda olduklarını, parça beklediklerini söylediler. Buradaki yetkili arkadaşlarda mağdur durumda. Şoför kardeşlerimizle karşı karşıya geliyorlar. Bir de, daha önce hem büyükşehirde hem Ortahisar meclislerinde dile getirdiğimiz buraya yıkama tesisi yapılması konusu var. Kamyon lastiklerinin çamurdan arındırılması için kurulacak bir tesis. Bu tesis kamyoncuların ödediği döküm parasından elde edilen 2-3 günlük gelirle yapılabilir. Buranın günde 100 Bin TL gibi bir geliri var. Yollarımız çamur oluyor. Bunu yapmamakta inat ediyorlar. Arkadaşlara ricacı olduk yolu açın diye, mağduriyetin giderilmesi lazım. Bugün 30 derece sıcaklık var. Bu havada çalışmayacak ta ne zaman çalışacak bu arkadaşlar. Mağduriyetin giderilmesi için çağırdılar, bizde geldik, elimizden geleni yapacağız.” İfadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri