Trabzon’da Beşirli ile Kemerkaya Mahallesi’ndeki tünele kadar olan alanda deniz dolgusu yapılarak oluşturulacak 800 Bin Metrekarelik sosyal, Kültürel ve yaşam alanı projesi olan Gülcemal’in başlaması ile Beşirli mevkiinde, bulundukları kıyının projenin kenarında kalması ve burada yapılan çalışmalar sonucu sıkıntı yaşayan 160 üyesi bulunan Çınaraltı Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçılar mağduriyet yaşıyor.
Kendilerine bir yer gösterilmediğini, yetkililerle görüşme taleplerinin olumsuz sonuçlandığını belirten Trabzon Çınaraltı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Osman Şahin, şuanda bulundukları yerin girişi olan ve proje çalışmaları nedeniyle daralarak kayalarla dolan boğazda birçok kayıklarının kırıldığını gece ise burada dalgalar nedeniyle can güvenliklerinin tehlikeye düştüğünü söyledi.
AV MEVSİMİ BAŞLADI AMA BİZ DENİZE ÇIKAMIYORUZ
Kooperatif Başkanı Osman Şahin, Haber61’e yaptığı açıklamada “Burada 160 tane üyemiz var. 160 üyemizin olmasına rağmen hiçbir kayık denize inemiyor. Av mevsiminin başlamasına rağmen biz de hiç kimse denize inemiyor. Denize çıkacak yerimiz yok. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan randevu istedik ama görüşemedik. Sağ tarafımız çöplük, yan tarafı lağım kanalı, diğer tarafımız ise kayalık. Ortada kilitlendik kaldık” dedi.
OLMAZSA BİZDE BU İŞİ BIRAKALIM
Bu yere gelene kadar 4-5 yer dolaştıklarını söyleyen Osman Şahin, “En son buraya geldik. Yapımcı firma burada bize yardımcı oldu. Burayı bize yaptı. 2015 yılında istihkak aldık. Yaklaşık bir seneye yakın belediye onay vermedi. Gülcemal’de olamazsınız dedi. Bizde buna katıldık. Burada böyle güzel bir projeniz varsa balıkçıları buraya sokmayalım. Bize bir yer gösterin biz oraya gidelim. Daha sonra Yıldızlı’da Karayolları’nın arkasında kalan bölgeye gider misiniz dediler. Bizde gideriz dedik. Bütün işlemleri tamamladık. Sonrasında yine olmaz diye ret yazısı yazdı. Orada derin deşarj var dediler. Olmaz dediler kesip attılar. Biz burada gerçekten mağdur olduk kaldık. Bakan Süleyman Soylu bize söz verdi. Ancak daha sonra malum olaylardan dolayı kendisiyle görüşemedik. Bir umudumuz o kaldı. Belediye Başkanından da ricamız. Bizi kabul et, görüşelim, olmazsa bizde bu işi bırakalım” şeklinde konuştu.
GECE DALGA OLUNCA KAYIKLAR PARÇALANIR
Başkan Osman Şahin, iyi niyetlerinin suistimal edildiğini sözlerine ekleyerek, “Başka Balıkçılıkta uzatmalar gece yapılıyor. Ancak gece buraya girme imkanı olmuyor. Bir ufak dalga oldu mu girilmiyor. Diğer tarafa gitti mi parçalandı. Buraya elektrikte alamadık. Gelsin yetkili burada dolaşalım bakalım. Şurada bir dalga yakalandığı zaman burada ne kadar kayık varsa hepsi parçalanır. Sığınacak bir yeri yok. Biz sığınacak muhafazalı bir yer istiyoruz. Dam yapalım falan demiyoruz. Ne kadar iyi niyetli olduysak hep suistimal edildi.” ifadelerini kullandı.
BURAYI GÖSTERMEYE YÜZÜMÜZ TUTMUYOR
Kooperatif Üyesi Orhan Küçükali ise yaptığı açıklamada “Burada biraz göz ardı ediliyoruz. Yetkililerin devlet büyüklerinin buna el atması lazım. Mağdur durumda kalıyoruz. Burada boğazdan çıkmak için 3-4 tane kayık kırdık. Bizde bu memleketin vatandaşıyız. Buradan çoluk çocuğumuza balık yediriyoruz. Misafirimiz geliyor şehir dışından, onlara burayı göstermeye yüzümüz tutmuyor. Burası harap, perişan bir halde. Her şeye el atılıyor ama bize bir çare bulunamıyor.” dedi.