Trabzon'da Jandarmanın 185'inci Kuruluş Yıl Dönümü kutlandı

Trabzon'da, Jandarma Genel Komutanlığının 185. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Trabzon'da, Jandarma Genel Komutanlığının 185. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Tören sırasında, Jandarma Genel Komutanlığı'nın tarihçesi ve kuruluş yıldönümü kutlama mesajı okundu. Etkinlikte bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, teşkilat mensuplarının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün jandarma hakkında ifade ettiği gibi tevazu, fedakarlık ve feragat ile çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Tuğgeneral Erdem, "Bu sevgi ve takdire layık olabilmek için var gücümüzle çaba göstermekteyiz. Bu anlamlı gün vesilesiyle, jandarma teşkilatının ulaştığı bugünkü seviyede emeği, gayreti ve alın teri bulunan saygıdeğer komutanlarımıza ve değerli mensuplarımıza müteşekkiriz. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı, jandarma teşkilatı onları daima minnetle anacaktır" dedi.

Tuğgeneral Erdem, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını feda eden tüm şehit ve ahirete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmetle anıyor, hayattaki gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Jandarma teşkilatının halen görev başındaki personeli ve ailelerine sağlık ve esenlikler diliyorum. Jandarma teşkilatının 185. kuruluş yıldönümü kutlu olsun."

Tören, öğrencilerin jandarma temalı şiirlerini okumasıyla sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri